Marian Constantin Vasile, consilier județean din Timiș, și-a dat demisia din PNL: Este momentul să merg mai departe

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
25Comentarii
Marian Constantin Vasile, consilier județean din Timiș, și-a dat demisia din PNL: Este momentul să merg mai departe
© foto: Adrian Panduru/Tion
Marian Constantin Vasile a luat decizia de a-și înainta demisia din Partidul Național Liberal și, implicit, din poziția de consilier județean al PNL. Marian Vasile și-a dat demisia din PNL astăzi, joi, 21 noiembrie.

Marian Vasile declară că va rămâne cu convingeri „de dreapta”, iar motivele pentru care a făcut acest pas „au la bază faptul că, de mai mulți ani, nu am mai rezonat cu valorile și abordările conducerii PNL Timiș”.

„Pentru a nu lăsa loc unor interpretări nedorite, mai precizez și că rațiunile acestei decizii nu afectează în niciun fel convingerile mele, care rămân de dreapta, și nici opțiunea personală de vot pe care o voi exprima la alegerile prezidențiale de duminică, 24 noiembrie. Motivele retragerii mele din PNL au la bază faptul că, de mai mulți ani, nu am mai rezonat cu valorile și abordările conducerii PNL Timiș. De altfel, mulți timișeni de bună-credință, înzestrați cu luciditatea necesară pentru a înțelege și anticipa direcția în care duc gravele derapaje ale actualei conduceri, dar și cu respect pentru ideologia acestui partid istoric, mi-au semnalat în decursul ultimilor câțiva ani – cu îngrijorare și amărăciune – o serie de aspecte și atitudini asupra cărora nu doresc să insist, dar care sunt, cred, de domeniul evidenței”, a spus Marian Constantin Vasile.

Marian Constantin Vasile declară că este optimist în privința viitorului și spune că această decizie, de a-și da demisia, reprezintă un nou început.

„Consider însă că acum este momentul să merg mai departe. Obiectivele pe care le am în vedere vizează o construcție modernă, trainică, la adevăratul potențial al comunităților noastre, care să nu fie constrânse de nivelul de aplatizare auto-suficientă la care au ajuns dezvoltarea locală și județeană. În ultimii ani, mi-am concentrat energiile pe activitatea multidisciplinară din sectorul privat și pe finalizarea tezei proprii de doctorat în domeniul inginerie și management, intitulată «Model de dezvoltare a orașelor și regiunilor inteligente în România», susținută public și transparent – cu participare largă – în luna septembrie 2019. Prin această ultimă opțiune de profesionalizare academică, pot spune că – în fapt – nu am făcut decât să duc mai departe proiectul administrativ demarat în anul 2012, atunci când am preluat o serie de responsabilități și poziții semnificative la nivel județean și european. În acest fel, m-am dedicat neîntrerupt domeniului în care am performat și doresc să performez, chiar dacă nu am mai activat în prim-planul vieții politice începând cu anul 2016. Sunt optimist asupra viitorului și știu că această finalitate reprezintă, în același timp, un început”, spune Marian Constantin Vasile.

Marian Vasile este consilier județean în Timiș. Din luna iunie a anului 2012 până în luna iunie a anului 2014 și din luna februarie până în luna mai a anului 2015 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș.
25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor