Marele Steag al UE ajunge la Timisoara. Destinatie finala – Bucuresti, la protestul impotriva abuzurilor de putere

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Marele Steag al UE ajunge la Timisoara. Destinatie finala – Bucuresti, la protestul impotriva abuzurilor de putere
© Foto: arhivă
Un steag al Uniunii Europene de 4 pe 7 metri, care a „plecat” de la Zurich, poposește miercuri, 28 februarie, la Timișoara. Drapelul care se află marți la Arad este purtat de doi români din Diaspora, urmând ca, după ce stă în Timișoara, să plece spre Deva, în drumul său spre București. În Capitală va ajunge în 6 martie, în fața Palatului Parlamentului. Conform organizatorilor, va fi înmânat premierului Viorica Dăncilă, după un marș de protest împotriva abuzurilor de putere ale coaliției de guvernământ.

Steagul UE purtat de cei doi temerari va fi ținut în Piața Victoriei din Timișoara miercuri, 28 februarie, de la ora 16 până la 19.

„Aducem Steagul Înapoi – românii din Diaspora se alătură într-o manieră inedită celor de acasă, care protestează pentru o Românie modernă, pentru reformarea clasei politice și pentru susținerea luptei anticorupție. După ce un steag imens al Uniunii Europene a circulat din țară în țară pe la mai multe comunități de români din Europa, diaspora trimite acum spre România marele drapel UE, ca semn al unității civice românești în jurul valorilor europene și ca simbol al protecției împotriva abuzurilor de putere ale actualei coaliții de guvernământ. Marele steag va fi purtat prin piețe publice din oraș în oraș, destinația finală fiind București. Aici, pe 6 martie, drapelul va fi purtat din Piața Universității spre Parlamentul României, în cadrul unui protest pașnic”, transmit mai multe organizații civice din țară, printre care și Inițiativa Timișoara.

În 6 martie, de îndată ce acest steag va ajunge în Capitală, va avea loc un marș din Piața Universității spre Parlament. Organizată în jurul Marelui Steag al UE și al steagurilor-mesager aduse direct de la Bruxelles, acțiunea transnațională ”Aducem Steagul Înapoi” marchează, pe tot traseul său, unirea Diasporei cu românii și societatea civilă din toată țara. Punctul culminant al acțiunii este tocmai marșul de protest din 6 martie, când românii se vor uni sub Marele Steag UE ”pentru o justiție independentă, pentru eradicarea corupției, pentru o Românie europeană și prosperă”.

”Ofensiva politicienilor cu probleme în justiție este tot mai agresivă, culminând zilele acestea cu atacul frontal împotriva conducerii DNA. Majoritatea parlamentară, controlată de condamnatul penal, Liviu Dragnea, continuă să insiste pe legiferarea în favoarea corupților. Dragnea este cercetat de către procurorii DNA în trei dosare penale, fiind urmărit penal și pentru deturnare de fonduri europene.

Oameni politici cu probleme penale, dar și afaceriști corupți sau moguli media infiltrați în mediul politic, profită direct de pe urma demersurilor grupării din jurul lui Dragnea și se opun cu disperare luptei anticorupție. Atacurile lor furibunde destabilizează întreaga țară și afectează viața de zi cu zi a tuturor românilor.

Este vital ca toți românii care înțeleg dimensiunea națională a acestui pericol să se unească pentru a susține marșul de protest din 6 martie 2018 din Piața Universității spre Parlamentul României. Este un moment important, care unește românii din țară și din diaspora, direct în fața celor care, din Parlamentul României, amenință stabilitatea românilor și poziția României în rândul democrațiilor europene”, transmit organizațiile civice susținătoare ale acestei acțiuni.

Susținătorii acestui demers sunt #activ AG Pitești (membră a rețelei civice naționale Contract România), Acțiunea Civică Galați (membră a rețelei civice naționale Contract România), Asociația culturală Noul Horizont Valencia, Asociația Aradul Civic (membră a rețelei civice naționale Contract România), Alba Iulia civică, Canada Save Roșia, Cuza vrea dreptate – Iași, Diaspora Franța solidară cu România, Evoluție în Instituție, Insistăm pentru România Demnă, OBSERVATOR DIASPORA.ES, Oradea Civică (membră a rețelei civice naționale Contract România), Grup Evident Deva, Grup Civic Cetățean Implicat, Grupul Civic #Rezist, ProCivic Baia Mare, #Rezist Budapesta, #Rezist Constanța, #Rezist Dublin, #Rezist Londra – Protestatari Pro Democrație, #Rezist Lyon, #Rezist Marsilia, #Rezist Milano (membră a rețelei civice naționale Contract România), #Rezist München, #Rezist Osnabrück, #Rezist Râmnicu Vâlcea, #Rezistăm și la Paris, Rezistența în Valencia, Rezist Zürich (membră a rețelei civice naționale Contract România), #Rezist Birmingham WMW, S.A.M. împotriva corupției, Save Roșia Montana – New York, Ștafeta Steagului UE (membră a rețelei civice naționale Contract România), Vă Vedem din Iași, Vă Vedem din Sibiu, Vocea Străzii, Inițiativa Timișoara (membră a rețelei civice naționale Contract România) – federație formată prin asocierea a 6 ONG-uri din Timișoara: Activ Civic, ACUMA, Organizația Studenților din Universitatea Timișoara OSUT, Yacht Club Timișoara, Asociația Culturală Ariergarda, Trei Compas.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor