Lucrarile la Piata Badea Cartan ar putea fi gata la Sf. Asteapta. Inca se asteapta solutia de reproiectare

De Bogdan Marta
Reactualizat la:
12Comentarii
Lucrarile la Piata Badea Cartan ar putea fi gata la Sf. Asteapta. Inca se asteapta solutia de reproiectare
© foto: Facebook
Lucrările la Piața Badea Cârțan sunt în continuare blocate, după ce, în luna octombrie a anului trecut, două grinzi s-au prăbușit pe șantier, din fericire fără a face victime. Oficialii din Primăria Timișoara susțin că acum întreg proiectul trebuie refăcut și s-ar putea să fie reluată și licitația pentru lucrări, ceea ce înseamnă că nimeni nu se hazardează să ofere un termen de finalizare a lucrărilor de renovare.

Vă reamintim că pe 26 octombrie două grinzi au căzut pe șantierul pe șantierul Piaței Badea Cârțan de la o înălțime de aproape 4 metri, fără a face victime. Totuși, acest incident a dus la suspendarea lucrărilor și efectuarea unei expertize, însă aceasta este și acum în curs.

„Așteptăm rezultatele expertizei și vom vedea dacă vom ajunge la soluția de reproiectare și, posibil, la o nouă licitație pe baza noului proiect. Avem în vedere în primul rând siguranța cetățenilor și, bineînțeles, realizarea unui proiect funcțional, în condiții de comerț civilizat. În momentul în care primim expertiza, ne vom așeza la masă cu executantul, pentru a găsi, dacă este cazul, o soluție, pentru a se încheia pe cale amiabilă acest contract. De principiu, dorim să venim cu ajustări la proiect, care trebuie făcute de un proiectant autorizat, pentru a nu ne trezi în aceeași postură. Dacă am ajunge la faza de reproiectare, va trebui licitat proiectul. Ne dorim cât mai repede să se finalizeze partea aceasta de documentație, de reatribuire, dacă va fi cazul”, a declarat directorul adjunct al Piețe S.A., Liviu Cocean.

La rândul lui, primarul Nicolae Robu susține că nu exclude reluarea licitației pentru proiectare, ceea ce înseamnă că nu se hazardează să dea un termen ferm de finalizare a lucrărilor.

„E complicat, dar securitatea e mai importantă decât orice altceva. Noi nu putem să expunem viețile oamenilor și până nu avem garanții multiple că proiectul este bun și, evident, voi cere monitorizare îndeaproape și a execuției, nu sunt de acord să se lucreze. În urma expertizei se va stabili dacă se va reface proiectul sau vor fi aduse anumite modificări. Nu exclud nici reluarea licitației pentru proiectare, dar, repet, securitatea oamenilor este extrem de importantă. Din păcate, nu avem un orizont de timp. Iată cum, din cauza superficialității unora și altora, încă nu sunt identificați, o lucrare care ar trebui să fie foarte simplă a ajuns să se blocheze”, a spus Robu.

Articole pe aceeași temă:

Nu se mai lucrează deloc pe șantierul din Piața Badea Cârțan și nu se știe cât durează pauza. Potrivit reprezentanților Piețe S.A., s-a decis suspendarea lucrărilor din cauza a două grinzi care s-au prăbușit, așa că nu se poate lucra momentan în condiții de siguranță. Se face expertiză. Din feric...12Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor