Lucrari suplimentare de peste 100.000 de euro la pasajul Michelangelo

De A. Strugariu
Reactualizat la:
19Comentarii
Lucrari suplimentare de peste 100.000 de euro la pasajul Michelangelo
© TION - Lucrari suplimentare de peste 100.000 de euro la pasajul Michelangelo
În zilele următoare ar trebui să fie dat în sfârşit în folosinţă noul pasaj subteran Michelangelo, construit de Primăria Timişoara pe bani europeni. Amenajarea Complexului Rutier Michelangelo a necesitat lucrări suplimentare de peste 100.000 de euro, contract atribuit la finele lunii trecute în urma unei proceduri de negociere.

Pentru lucrările suplimentare necesare la pasajul subteran Michelangelo nu s-a organizat o licitaţie, fiind aleasă procedura negocierii fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare potrivit OUG 34/2006. Contractul a fost atribuit, la sfârşitul lunii aprilie, societăţii CCCF – Drumuri şi Poduri Timişoara SRL.

Vorbim despre lucrări suplimentare necesare la contractul de execuţie încheiat în martie 2013 pentru proiectul Michelangelo, în valoare de aproximativ 50 de milioane de lei, afirmau reprezentanţii primăriei la vremea respectivă. Când a fost atribuit contractul oficialii municipalităţii declarau şi că termenul de execuţie este de 16 luni…

Se vor executa lucrări suplimentare, considerate imprevizibile şi strict necesare la contractul de lucrări nr. 28/ 20.03.2013, în vederea realizării proiectului ”Amenajare complex rutier zona Michelangelo”, cod SMIS 37592, în conformitate cu cerinţele impuse în documentaţia de atribuire”, au motivat reprezentanţii municipalităţii.

Noul contract a fost estimat iniţial la valoarea de 406.349 lei fără TVA şi a fost atribuit la 406.298 lei fără TVA, adică aproximativ 113.000 de euro cu TVA.

În anunţul de atribuire se precizează de asemenea că o parte din contract, lucrări de etanşare la radier, ar urma să fie subcontractată.

De lucrările de la Michelangelo s-au ocupat firmele CCCF Drumuri şi Poduri Timişoara, SC Drumuri Municipale SA, SC Instgat SRL şi SC Cons Electrificarea Instal SRL.

Proiectul pe fonduri europene a cuprins construirea unui pasaj rutier subteran pe relaţia bulevardul Corneliu Coposu – bulevardul Vasile Pârvan şi reabilitarea Podului Michelangelo.

Lucrările ar fi trebuit să fie finalizate în septembrie 2014 conform termenului iniţial, dar autorităţile locale au invocat diverse motive pentru întârzieri – multe zile cu ploaie, ierni aprige, situaţii neprevăzute ivite pe şantier etc. Se aşteaptă deschiderea circulaţiei prin pasaj în zilele următoare…

Independent de acest proiect, în zonă sunt prevăzute lucrări şi la capitolul iluminat public. Este vorba despre extinderea iluminatului public prin pozare subterană pe bulevardul Coposu (alei pietonale) şi reabilitarea reţelei de iluminat, parţial, pe bulevardul Pârvan, investiţie estimată la peste 47.000 de euro (fără TVA) de către reprezentanţii societăţii AEM. Realizarea lucrărilor a fost aprobată recent în consiliul local.

Articole pe aceeași temă:

Nicolae Robu: Pasajul Michelangelo se va deschide la finalul lunii mai

Au reinceput lucrarile la pasajul Michelangelo: se sparge… ce s-a facut!19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor