Lucrări de apărare împotriva inundațiilor, în Timiș. Au fost consolidate diguri și maluri

De Adrian Panduru
1Comentariu
Lucrări de apărare împotriva inundațiilor, în Timiș. Au fost consolidate diguri și maluri
© foto: arhiva
Au fost finalizate, în Banat, șase din cele șapte lucrări de prevenire și apărare împotriva inundațiilor. În Timiș au fost realizate trei astfel de lucrări, una fiind în curs de execuție. Lucrările sunt realizate în regim de urgență, cu fonduri de la bugetul de stat, pentru a înlătura efectele calamităților naturale produse de inundații în perioada februarie-mai 2019.

Administraţia Bazinală de Apă Banat (ABA Banat) a realizat lucrări în bazinele hidrografice ale Bârzavei, Timișului, Sebeșului și Bistrei, din județele Timiș și Caraș-Severin. Lucrările au început în luna septembrie a acestui an, având ca termen de realizare sfârșitul anului 2019. Suma totală primită de ABA Banat este de 3.210.000 lei, iar pentru județul Timiș a fost alocată duma de 2.760.000 lei pentru trei lucrări hidrotehnice: „Punere în siguranță dig mal stâng râu Bârzava – amonte pod rutier Partoș din comuna Banloc”, „Refacere consolidare mal râu Timiș – aval de podul rutier din Parța” și „Refacere apărare de mal râu Timiș, intravilan localitatea Lugoj”. Dacă primele două lucrări sunt realizate în proporție de sută la sută, ultima este în curs de execuție, urmând ca până la mijlocul lunii decembrie să fie finalizată în întregime, conform reprezentanților ABA Banat.

„Lucrările pe care le-am realizat au vizat punctele critice pe care specialiștii noștri le-au identificat în cursul evaluării stării de funcționare a lucrărilor hidrotehnice afectate de codurile hidrologice din perioada 28 aprilie – 04 mai 2019 pentru bazinul hidrografic Banat. În total, au fost consolidate diguri pe 900 metri și maluri pe 250 metri, am refăcut apărarea de mal pe 600 metri și am asigurat secțiunile de scurgere ale cursurilor de apă. Aceste lucrări protejează locuitorii din Lugoj, Partoș, Parța, Caransebeș și Obreja”, a spus Titu Bojin, directorul ABA Banat.1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor