Live pe Facebook cu Nicolae Robu, editia a doua: Nu se va face un aquapark in Timisoara!

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
38Comentarii
Live pe Facebook cu Nicolae Robu, editia a doua: Nu se va face un aquapark in Timisoara!
© Live pe Facebook cu Nicolae Robu, editia a doua: Nu se va face un aquapark in Timisoara!
Primarul Timișoarei a ținut cea de-a doua audiență live pe Facebook. Timișorenii care au avut să-i adrese întrebări au putut afla că… trebuie să-și ia adio de la un aquapark în capitala Banatului. „Noutăți” au fost și pentru bicicliști, aceștia aflând că „nu vor avea piste de biciclete în centru”.

Sute de oameni au interacționat, joi seară, cu primarul Timișoarei, pe pagina acestuia de pe rețeaua de socializare. S-au pus întrebări peste întrebări, iar edilul le-a răspuns tuturor, mai tranșant sau mai clar.

Cei care visau că vor vedea un aquapark cât de curând în Timișoara trebuie să-și ia gândul de la această idee. Edilul-șef a explicat clar: UE nu dă bani pentru parcuri acvatice în orașe, doar în stațiuni, așa că… în Timișoara nu se va face un aquapark.

„Nu se va face un aquapark în Timișoara, pentru că nu este eligibil un astfel de proiect pe fonduri europene. Noi eram pregătiți să facem un aquapark, fie în zona Mehala, fie în altă parte a orașului, tocmai deciseserăm să dăm drumul unui studiu de fezabilitate, care să ne indice cea mai potrivită locație și principalele repere, principalii parametri ai aquaparkului, sperând că un astfel de proiect va putea primi finanțare pe fondurile europene de pe programele 2014-2020. În momentul în care s-a anunțat ce se poate finanța pe aceste programe, am constatat cu amărăciune că numai pentru stațiuni se pot finanța astfel de proiecte și, prin urmare, cum Timișoara, cu toate calitățile ei multiple, totuși stațiune nu e, nu suntem eligibili pentru un astfel de proiect”, a spus Robu.

Anul trecut, primarul anunța că se va face un studiu de fezabilitate să se vadă dacă este fezabil să fie amenajat un parc acvatic în Timișoara. „Ce facem noi trebuie să fie cel mai tare din această parte de Europă”, spunea Robu, care în fața consilierilor locali mergea pe ideea că municipalitatea va face un parteneriat cu Dudeștii Noi pentru amenajarea unui parc acvatic lângă Timișoara.

Bicicliștii au fost reduși la tăcere la cea de-a doua audiență a lui Nicolae Robu. Un utilizator de Facebook a vrut să afle dacă vor fi amenajate piste de biciclete în centru, unde bicicliștii au fost interziși, dar primarul a răspuns tranșant.

„Nu vom avea, dragi bicicliști, cu tot respectul și dragostea, simpatia pe care vi le port, pentru că eu apreciez folosirea bicicletei. Trebuie să înțelegeți că zonele pietonale sunt zone pietonale, trebuie să fie zone în care când merge cineva să nu aibă nici cea mai mică grijă. Noi avem nevoie într-un oraș destul de agitat cum este Timișoara, cu o viață destul de tumultuoasă, de spații unde să putem merge să ne relaxăm și să nu ne facem nicio grijă că s-ar putea să vină cineva cu bicicleta, dacă suntem cu copii, să nu fim neliniștiți că îi scăpăm de mână și că ei ajungă să fie loviți de o bicicletă. Copiii se comportă imprevizibil, văd ceva în vitrină, țâșnesc imediat, fără să aibă vreo vină, cel care l-ar putea lovi cu bicicleta. Nu are rost să ne complicăm viața, există locuri suficiente de plimbare cu bicicleta în orașul nostru. Dar zona pietonală e zonă pietonală, vă rog să înțelegeți, pe malurile Begăi avem 22 de kilometri de piste de biciclete, avem în tot orașul amenajate piste de biciclete, unele excepționale, cum e cazul pe strada Eneas, vom face multe altele, alte piste, nu ne satisfac nici pe noi și desigur că nici pe dumneavoastră, bicicliștii, dar nu aveam cum să le facem altfel, pentru că noi nu inventăm acum orașul, nu îl creăm acum. Avem, în multe locuri, o anumită configurație a străzii. Nu putem nici să distrugem spațiul verde, nici să mutăm clădirile pentru a muta strada… Trebuie să conviețuim, bicicliștii și pietonii pe acel spațiu. Deci, chiar dacă unii nu mă simpatizați deloc când vă spun că în centrul istoric nu se va circula cu bicicleta și, în general, în spațiul pietonal nu se va circula, nici în Piața Victoriei, eu vă rog să înțelegeți, cu tot respectul vă rog asta, că așa e bine pentru oraș și pentru majoritatea covârșitoare a cetățenilor. Inclusiv pentru dumneavoastră, sunteți protejați să nu ajungeți în situații critice”, a explicat acesta.

S-a mai discutat despre… un nou cinema în Timișoara, edilul-șef spunând că municipalitatea e dispusă să susțină, atât cu bani, cât și cu un loc corespunzător, pentru „organizarea unui cinematograf”, precum și despre șantierele din oraș sau despre viitoarele șantiere, despre echipa de fotbal ACS Poli Timișoara, despre situația semafoarelor din sensurile giratorii, despre care Tion.ro a scris pe larg aici sau despre centura orașului ori despre terenurile abandonate.

„Pe Calea Martirilor lucrările au început în partea dinspre Giroc, aproximativ, în zona Braytim, ne vom strădui astfel încât perturbarea să fie cât mai mică. (…) Nu o să dureze doi ani, proiectanții au făcut o estimare că ar dura doi ani pentru că s-ar schimba rețelele de utilități, profilul străzii va fi total schimbat. Lucrările nu vor dura doi ani nici într-un caz. Nu o să fie nici doi ani și nu o să fie nici calvar. (…) Vă rog să aveți răbdare, semafoarele din Timișoara vor fi comandate dintr-un centru ultramodern, care chiar are aspect de ceva din domeniul SF, în funcție de câte mașini intră, ies sau circulă pe diversele artere ale orașului. Toate aceste semafoare vor fi comandate cât să fie pe roșu, cât să fie pe verde sau pe galben, dacă au și a treia culoare, astfel încât să se circule cât mai curent”, a spus edilul.

Au fost vești și despre străzile din Calea Buziașului, reprezentanții primăriei explicând că se va lucra de zor în următoarele două luni în zonă, dar și despre mult-așteptatul parc din cartierul Lipovei.

„Noi am vrut să facem o amenajare de parc în Lipovei, este într-adevăr un cartier mare. Toți, indiferent de vârstă, merită să aibă cel puțin un parc. Terenul acela unde se dorește să facem un parc nu este al primăriei. Acum am identificat un alt teren, unde suntem într-o combinație cu un proprietar privat, este în curs de derulare operația de dezmembrare. Se speră că săptămâna viitoare se va finaliza operația, vom ajunge să fim intabulați pe o parcelă clar stabilită și vom putea demara etapele preliminare, nu vom ajunge să intrăm pe teren efectiv. Dar va fi un parc superb, cu loc de joacă, cu tot ce trebuie unui cartier precum Calea Lipovei. Noi știm că suntem proprietari, dar nu știm pe ce anume, știm că o parte dintr-o parcelă este a noastră și o altă parte este a unei persoane private”, a explicat Nicolae Robu.

Puteți urmări toată audiența direct pe pagina de Facebook a primarului Timișoarei!

2016 03 24 Audiență în direct susținută de Primarul Timișoarei-ediția a 2-a-PARTEA I

Posted by Nicolae Robu on Thursday, March 24, 2016

Articole pe aceeași temă:

Vrei sa ii spui ceva primarului Timisoarei? Robu tine a doua audienta live pe Facebook: Boc m-a copiat, la Cluj!38Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor