Lista lui Robu de Z-E-C-E! Timișoara Verde, o nouă mândrie de Facebook. În realitate, stagnare

De Roxana Deaconescu
25Comentarii
Lista lui Robu de Z-E-C-E! Timișoara Verde, o nouă mândrie de Facebook. În realitate, stagnare
Aflat în concediu pe o plajă însorită, primarul Nicolae Robu a avut timp să reflecteze la o nouă „campanie”, pe care o numește „Timișoara Verde”. Edilul-șef a făcut publică o listă de „Z-E-C-E” obiective „concrete”, aflate la iminența implementării, spune el. Realitatea e însă alta, iar unele stagnează de… șapte ani.

Pe de-o parte se taie copaci, pe de altă parte se „desenează” colaje în Photoshop. Pare-se că a început campania electorală, iar primarul Nicolae Robu debordează de postări pe Facebook. De la laude cu parcări noi în cartiere, la o nouă campanie, căreia edilul i-a spus „Timișoara Verde”, în care promite, printre altele, „o nouă pădure, cu lac și o colină”, prin 2020.

„Timișoara Verde – o nouă campanie a Primăriei Timișoara! Am reabilitat și modernizat până acum patru mari parcuri ale orașului nostru: Parcul Justiției, Parcul Alpinet, Parcul Central și Parcul Pădurice, precum și o serie de părculețe cu locuri de joacă în diverse cartiere. Vom continua să reabilităm și să modernizăm tot ceea ce am moștenit. La rând, sunt Parcul Civic, Parcul Copiilor, Parcul Botanic și Parcul Piața Crucii. Dar, noi avem datoria SĂ CREȘTEM SUPRAFAȚA VERDE A ORAȘULUI, să creăm noi parcuri, respectiv complexuri de agrement, cu facilități pt diverse sporturi. Acest lucru se va întâmpla sub deviza TIMIȘOARA VERDE, asociată unui program al administrației publice locale ce vizează amenajarea de parcuri pe cvasitotalitatea terenurilor municipalității, dar și pe terenuri ce vor face obiectul unor exproprieri. Un nou mare parc, de fapt o nouă pădure, cu lac și o colină sunt deja prevăzute în noul plan urbanistic general și va fi realizat/ realizată începând din 2020”, a scris Robu pe rețeaua de socializare.

Edilul a făcut publică o listă de „ZECE dintre obiectivele concrete aflate la iminența implementării”: Complex Cartier Calea Lipovei (cu extindere spațiu verde prin expropriere), Complex Cartier Calea Buziașului, Complex Cartier Calea Șagului, Parc Strada Lacului, Parc Strada Kiriak (cu extindere spațiu verde prin expropriere), Parcul Civic, Parcul Copiilor, Parcul Piața Crucii, Parcul Botanic și Parcul de Skating.

Haideți să vedem cum stau lucrurile în realitate! Primele trei obiective sunt promisiuni vechi de șapte ani, începute ca bazine olimpice, încă din prima campanie electorală a politicianului Nicolae Robu. Complexurile sportive de cartier se află însă în diverse faze: două au proiecte, dar nu au executant, iar al treilea este abia la faza studiului de fezabilitate.

Parcul de pe str. Lacului e tot la stadiul de proiect, iar pe str. Kiriak, unde edilul-șef anunță parc, nu s-a făcut nicio expropriere. A fost lansată însă recent o licitație pentru „servicii de întocmire studiu de fezabilitate pentru obiectivul expropriere și amenajarea spațiului verde de pe str. Kiriak”.

Despre șantierul în Parcul Civic se vorbește de mulți ani, dar iată că n-a intrat încă în lucru pentru reabilitare. Pentru modernizarea Parcului Copiilor s-au făcut mai multe licitații pentru proiectare, însă fără succes, pentru că primăria n-a avut niciun ofertant.

Parcul din Piața Crucii se află la a doua licitație, iar reabilitarea Parcului Botanic este promisă de ani buni. S-a reușit repararea aleilor, pe bani de reparații, iar primăria se chinuie tot de ceva ani să introducă iluminatul public.

Cât despre parcul de skate, lucrările ar fi trebuit să fie gata deja și acolo, primăria semnând de ceva timp contractul cu constructorul.

„Evident, vom continua plantarea de copaci și pe aliniamente, pe străzile orașului, peste tot unde există posibilități. NU VORBE, FAPTE! ÎMPREUNĂ, VOM FACE TIMIȘOARA MAI TARE CA ORICÂND!”, a mai scris Robu pe Facebook.

Articole pe aceeași temă:

Poza zilei din Timișoara lui Robu: înainte și după tăierea copacilor. Lucrările din centru avansează25Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor