Lipsa de personal pregatit nou scade optimismul patronilor in domeniul angajarilor

De Marcel Hoster
Lipsa de personal pregatit nou scade optimismul patronilor in domeniul angajarilor
O treime dintre angajatorii români vor face noi recrutări în următoarele luni. Nu la fel de optimişti sunt directorii de firme din zona de vest a României, care au opinii pesimiste pentru perioada următoare, doar 21 de procente dintre patroni cred că vor angaja noi oameni.

Conducătorii societăţilor din zona de vest a României nu mai sunt la fel de optimişti ca în lunile precedente atunci când vine vorba despre angajarea de personal nou. Informaţiile culese de una dintre cele mai importante societăţi din domeniul recrutării de forţă de muncă arată că în zona de vest doar 21 de procente din răspunsuri anunţă că vor angaja oameni noi, faţă de 28% din total la nivel naţional. Intențiile de angajare sunt considerabil mai slabe în regiune, atât comparativ cu trimestrul II, cât și cu anul trecut în trimestrul III, restrângându-se cu 14, respectiv 12 puncte procentuale. De asemenea, 9% dintre cei intervievaţi anunţă că vor face restrângeri de activitate, faţă de media naţională.

28% dintre angajatorii din România plănuiesc să-și sporească numărul de lucrători în următorul trimestru, conform ediției aferente intervalului iulie – septembrie 2017 a Studiului ManpowerGroup privind Perspectivele Angajării de Forță de Muncă. Doar 7% dintre angajatori au de gând să facă reduceri de personal și 64% nu intenționează nicio schimbare.

Scăderea apetitului pentru angajări ar fi motivată de lipsa acută de personal, mai ales pregătit, spun specialiştii în domeniu.

„Șapte ani de intenții de angajare pozitive, din care mai mult de opt trimestre consecutive de previziuni pozitive cu două cifre, corespunzând creșterii numărului de angajați, au impact puternic asupra disponibilității talentelor pe piața din România, așa cum o arată rata scăzută a șomajului, care în aprilie și-a atins minimul istoric, dar și gradul de răspândire a deficitului de talente care, potrivit ultimelor noastre cercetări, afectează 73% dintre angajatorii români. Dat fiind că angajatorii prognozează creșteri ale angajărilor și în următoarele trei luni, este evident că pentru companii a sosit momentul să-și regândească serios practicile de personal și să se transforme în constructori de talente, pentru că găsirea lor gata formate pe piață este o opțiune din ce în ce mai puțin viabilă,” a declarat Igor Hahn, country manager, în cadrul companiei care realizează ancheta statistică.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor