Liceul J.L. Calderon din Timisoara – in santier. Reprezentantii scolii: Nu toata lumea lucreaza intr-un ritm sustinut

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
1Comentariu
Liceul J.L. Calderon din Timisoara – in santier. Reprezentantii scolii: Nu toata lumea lucreaza intr-un ritm sustinut
© TION - Liceul J.L. Calderon din Timisoara - in santier.
La Liceul Teoretic „J. L. Calderon” din Timişoara lucrările de reabilitare sunt în plină desfăşurare. Se fac reparaţii serioase, iar elevii învaţă în corpul B al clădirii sau… prin vecini…


Reprezentanţii liceului spun că lucrările se desfăşoară, muncitorii sunt acolo, dar nu într-un ritm… susţinut.

„În această perioadă, în şcoala noastră au loc lucrări de reabilitare a clădirii A, unde învaţă elevii de liceu. Este foarte bine că se întâmplă acest lucru. Programul copiilor a trebuit să fie modificat. Elevii şcolii noastre învaţă în ture de dimineaţă şi de după-amiază. Am avut şi sprijinul Facultăţii de Chimie şi al FEAA, care ne-au oferit două săli, pentru ca elevii din clasele primare să înveţe de dimineaţă. Lucrările se desfăşoară nu pot spune într-un ritm susţinut, dar se desfăşoară conform planificării. Nu suntem mulţumiţi că nu lucrează în fiecare zi mai mulţi muncitori. Credem că ar fi trebuit să fie un şantier mai amplu. Ar fi trebuit să existăm şi noi la etaje, în timpul desfăşurării acestor lucrări, ceea ce bineînţeles că nu s-a putut întâmpla. S-a lucrat la podul clădirii, a fost refăcut în totalitate, acoperişul parţial, sălile de clasă la etajul doi, acum suntem la etajul I şi parter”, spune Lia Istin, directorul liceului.

De-a lungul timpului au fost realizate lucrări de întreţinere, dar nu au fost de ajuns. Acum, prin fonduri europene accesate de Primăria Timişoara se fac reparaţii capitale, clădirea fiind destul de veche.

„Am avut inclusiv probleme de rezistenţă şi alte probleme care au fost depistate pe parcurs de către proiectant. Acum se realizează şi o nouă împărţire a claselor. Un prim termen de finalizare a lucrărilor era luna septembrie 2015, întrucât lucrările au început cu două luni mai târziu s-a devansat la luna noiembrie. Muncitorii stau până seara la ora 6, dar nu toată lumea lucrează susţinut. Cei de la Primăria Timişoara ne ajută. Acum zilnic avem muncitori şi oameni de la primărie care mută mobilierul. Ne-am mutat în clădirea B”, a mai precizat Lia Istin.

Un număr de 910 elevi învaţă la Liceul Calderon. Prin acest proiect vor fi reabilitate și echipate 34 de săli de clasă, 16 laboratoare, o bibliotecă, 6 cabinete, o sală de sport, o sală de festivități, o sală de arte și arhiva. Valoarea totală a proiectului este de 10.387.525,33 lei (aproximativ 2.362.895,52 euro), iar valoarea finanțării nerambursabile este de 9.965.950,24 lei (aproximativ 2.266.998,07 euro).1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor