Liber la depunerea de proiecte culturale si de tineret, pentru finantare de la Primaria Timisoara

De Roxana Deaconescu
Liber la depunerea de proiecte culturale si de tineret, pentru finantare de la Primaria Timisoara
© Tion: Liber la depunerea de proiecte culturale si de tineret, pentru finantare de la Primaria Timisoara
Reprezentanții asociațiilor și fundațiilor din Timișoara pot depune în sfârșit proiecte culturale și de tineret la primărie, pentru a beneficia de cei 3,5 milioane de lei puși la dispoziție pentru concursurile de proiecte.

Oficialii primăriei dau în cele din urmă drumul concursurilor de proiecte culturale și de tineret, pentru care pun la bătaie 2,8 milioane de lei, respectiv 700.000 de lei. Invitația vine de la Casa de Cultură a Timișoarei, care invită persoanele fizice și juridice fără scop patrimonial, care îndeplinesc condițiile prevăzute de Legea 350/2005, să depună proiecte pentru finanțarea nerambursabilă.

Atenție, nicio finanțare nerambursabilă nu poate depăși 70% din bugetul total al proiectului.

„Finanţările nerambursabile trebuie însoţite de o contribuţie de minimum 30% din valoarea totală a proiectului din partea beneficiarului, din care minimum de 10% trebuie să reprezinte contribuţia proprie a beneficiarului, diferenţa de 20% putând fi acoperită din alte surse atrase. Documentaţia pentru elaborarea şi prezentarea propunerii de proiect este în conformitate cu art. 19 din Regulamentul privind regimul finanţărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activităţi nonprofit culturale şi de tineret de interes local”, anunță reprezentanții primăriei.

Dosarele trebuie să cuprindă câte un formular de solicitare, bugetul de venituri și cheltuieli al fiecărui proiect în parte; bugetul narativ prin care vor fi fundamentate categoriile de cheltuieli; dovada existenței surselor de finanțare proprii prin extras de cont nu mai vechi de zece zile la depunerea proiectului și prin balanța analitică de verificare din luna precedentă depunerii; dovada existenței surselor de finanțare oferite de terți prin scrisori de intenție; actul constitutiv al fundației sau asociației, statutul și certificatul de înregistrare fiscală, certificat de înscriere în registrul asociațiilor și fundațiilor și actele adiționale, respectiv acte juridice echivalente, după caz; situațiile financiare anuale la data de 31 decembrie a anului precedent, înregistrate la Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Timișoara (n.r. dacă nu sunt finalizate, se vor depune situațiile aferente exercițiului financiar anterior); declarație pe proprie răspundere din care să rezulte că solicitantul nu are datorii la bugetul de stat și bugetul local; CV-ul coordonatorului de proiect din care să rezulte că are competență în domeniu; declarația de imparțialitate; documente privind colaborarea sau parteneriatul cu alte consilii locale sau ONG-uri, dacă este cazul sau alte documente considerate relevante de către solicitant.

Pentru a evita situația din anii trecuți, când au primit finanțare doar evenimentele desfășurate în a doua jumătate a anului, reprezentanții instituției de pe C.D. Loga susțin că vor să accelereze procedura de finanțare, așa că propunerile de proiecte se pot depune în perioada 8-25 mai, data limită fiind 25 mai, ora 16.

Proiectele se depun într-un exemplar la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timişoara, str. Miron Costin, nr.2 şi vor avea menţiunea pe plic „pentru Comisia de Cultură” sau „pentru Comisia de Tineret” şi un exemplar în format electronic pe CD/DVD/stick.

Evaluarea și selecția proiectelor va fi făcută de către Comisia de cultură și Comisia de tineret, constituite prin dispoziția primarului, în perioada 26 mai – 2 iunie.

Articole pe aceeași temă:

Evenimentele culturale ale ONG-urilor din Timisoara, boicotate de lege. Se pregateste concursul de proiecte la primarie0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor