Let’s Do It, Romania! Start la cartare in Timis!

De M.S.
Let’s Do It, Romania! Start la cartare in Timis!
Let’s Do It, Romania! Start la cartare in Timis!
Let’s Do It, Romania! dă startul cartării în judeţul Timiş! Anul acesta, cartarea devine şi mai simplă la „Let`s Do It, Romania!”. Toţi cei care vor să contribuie la realizarea Hărţii Deşeurilor pot încărca mormane de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

Tot ce trebuie să facă timişenii este să intre pe site, să acceseze butonul „Înscrie-te Voluntar” şi să-şi creeze un cont. După aceea pot înscrie mormane de gunoi pe hartă şi pot vota zonele pe cale le consideră importante pentru a fi curăţate.

„Cartarea se realizează astfel: voluntarii merg pe teren şi identifică mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, ei vor completa o fişă de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curăţenie: ce tipuri de deşeuri se află în compoziţia mormanului, în ce volum, dacă există elemente de dificultate în acces sau transportul deşeurilor, precum şi descrierea cât mai completă a punctelor de reper şi a modului în care se face accesul”, a precizat Radu Rusu, coordonator al campaniei în Timiş.

La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizând toate detaliile din fişa de morman. În afară de modalitatea clasică de cartare, voluntarii pot utiliza şi aplicaţia pe mobil pentru a carta în timp real. În acest moment, este disponibilă aplicaţia gratuită pentru iOS (folosit pentru IPhone). Numărul de zone din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale.

Printre primele propuneri se numără Pădurea Verde din Timişoara-Dumbrăviţa, Zona Lacului Surduc şi Malul Timişului Şag-Albina. Mormanele identificate vor fi curăţate de voluntari pe 12 mai, Ziua de Curăţenie Naţională în 2012.

Voluntarii campaniei Let’s Do It Romania curata Timisul de gunoaie

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !