Legumele si fructele din Timis, stropite cu politica, acuza un primar din Timis

De Roxana Deaconescu
Reactualizat la:
1Comentariu
Legumele si fructele din Timis, stropite cu politica, acuza un primar din Timis
© foto: CJ Timis
Primul centru de legume-fructe al Consiliului Județean Timiș creează nemulțumiri într-o localitate din Timiș. Primarul din Lovrin susține că politicul și-a băgat coada în alegerea localității de către conducerea CJT pentru găzduirea centrului.

Se discută de ceva vreme deja despre centrul-pilot de colectare și depozitare legume-fructe al CJ Timiș. Până acum proiectul a trecut prin mai multe modificări. Vorbim, de fapt, despre un spațiu dotat cu cameră frigo, destinată fructelor și legumelor, care pot fi depozitate în recipiente speciale și camere de sortare. În Timiș ar urma să fie amenajate mai multe astfel de centre destinate micilor producători, cu bani de la bugetul județului.

Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ Timiș, a anunțat săptămâna trecută că a fost stabilit sediul primului centru, acesta urmând să fie amenajat în comuna Tomnatic, iar următoarele la Deta și Mănăștiur. Decizia nu a fost primită cu ochi buni de primarul PNL din Lovrin, Vasile Graur, care acuză criterii politice.

Edilul din Lovrin susține că un prim centru ar fi trebuit construit în Lovrin, dar se temea de o decizie politică.

A fost ales clar Tomnaticul, politic, și îmi era frică de asta. La fața locului s-a deplasat comisia constituită la nivelul CJ Timiș, care a trecut în mare viteză. Mi s-a părut chiar că s-a făcut acest lucru doar de dragul de a nu se spune că n-au fost în vizită, pentru că obiectivul era știut de la început. Am fost dezamăgit și de discuțiile avute cu Roxana Iliescu, vicepreședintele CJ, care s-a comportat cu mine ca și cu un client când își desfășura activitatea avocățească. M-a făcut să cred că sunt cel mai îndreptățit să cred că se va face acest centru de legume-fructe la Lovrin, iar la finalul «procesului» să pierd. Știa de la bun început că am să pierd”, a declarat Vasile Graur.

Mai mult, primarul din Lovrin susține că cei din Tomnatic au fost avantajați și că nu a primit o adresă de la CJ Timiș, care preciza exact ce statut trebuie să aibă terenul propus.

Nu cred că este normal ca producătorii din alte localități să treacă prin Lovrin ca să meargă la Tomnatic. Tomnaticul este așezat și geografic în afara Drumului Național 6 și a drumului european. Mai bine dacă s-ar fi făcut la Șandra sau la Biled, tot mai avantajos era. Asta mă deranjează, că nu s-a ținut cont de condițiile obiective și nu s-a făcut o analiza pertinentă pentru construirea unui asemenea centru. Când a venit comisia, am vrut să-i duc și în altă locație, poate și mai bună decât prima, dar nu au vrut, spuneau că asta este excelentă. Mi s-a părut absurdă graba asta, la secundă, ca să nu vadă a doua locație, dacă au deplasat în teren 15-20 de oameni, era toată comisia”, a mai spus edilul.

Și președintele PNL Timiș Nicolae Robu crede că s-a ținut cont de criterii politice când s-a decis unde va fi amenajat primul centru de legume-fructe.

Cel mai corect ar fi fost să se analizeze și să spune că locația cea mai bună este Lovrin. Apoi să se spună «Domnule primar, dacă rezolvați în 3 zile, în 7 zile, într-un anumit termen, problemele formale, înscrisuri, hotărâri, atunci locația va fi Lovrin. Dacă nu sunteți în stare să rezolvați, nu poate fi Lovrin». Roxana Iliescu face parte din majoritatea decizională de la CJ. Și eu am viceprimari, dar când este de hotărât ceva, totuși, recunosc că hotărăsc eu, nu viceprimarii. La CJ se încearcă să se lase impresia că președintele nu, că așa a vrut comisia, că așa a vrut vicepreședintele sau mai știu eu cine. Să fim serioși”, a spus Robu.

Primarul din Lovrin susține că nici măcar din punct de vedere geografic nu este o alegere bună Tomnaticul, pentru că „de la Tomnatic nu mai poți să mergi niciunde”:

Mi se absurd să vină Sânpetru, să vină Saravale, să treacă prin Lovrin și merge încă 15 km până la Tomnatic. E absurd. Dacă, pe Ordonanța 55, semnam cu PSD, centrul se făcea la Lovrin”, a conchis Vasile Graur.

Primarul susține că va depune o contestație la CJ Timiș, pentru a cere reanalizarea locației.

Articole pe aceeași temă:

TION - Marian Vasile
În judeţul Timiş se va dezvolta un proiect transfrontalier prin care se vor înființa centre de legume şi fructe în trei localităţi. Aceste centre vor da o mână de ajutor micilor producători în a-şi vinde marfa. Ba mai mult, prin intermediul lor micii fermieri vor putea face şi o planificare a cultur...
Tion: Timisul va avea centre locale de colectare legume-fructe, destinate micilor producatori
În Timiș vor apărea centre de legume și fructe, pentru a veni în sprijinul producătorilor din cel mai Vestic județ al țării. Aceste centre de legume și fructe vor fi realizate cu bani din bugetul Consiliului Județean Timiș. Centrele de legume și fructe vor veni în sprijinul micilor producători și...1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor