Langa Timisoara se planteaza fapte bune. 10.000 de puieti pentru o perdea forestiera

De Adrian Panduru
7Comentarii
Langa Timisoara se planteaza fapte bune. 10.000 de puieti pentru o perdea forestiera
© Langa Timisoara se planteaza fapte bune (foto: Eco Club Timisoara)
Aveți ocazia să plantați fapte bune! Nu departe, lângă Timișoara, la Sânmihaiu Român, dar și la Sânmihaiu German. Voluntarii din Timiș se mobilizează pentru a planta o perdea forestieră de protecție.

Strigarea pentru mobilizarea voluntarilor se dă pe 19 martie. „Plantăm fapte bune în România” deschide seria acţiunilor de primăvară. Puieţii rămaşi în plus, din toamna anului trecut, vor fi plantaţi cu ajutorul a peste 300 de voluntari determinaţi să facă fapte bune. 10.000 de puieţi de cer, stejar pedunculat şi frasin vor fi plantaţi pe o suprafaţă de două hectare, un hectar la Sânmihaiu Român și un hectar la Sânmihaiu German, sâmbătă, 19 martie, începând cu ora 8:30.

„A venit primăvara și în Luna Pădurii vom planta pe două terenuri noi. De data aceasta vom pune bazele unei perdele forestiere de protecție, a unei părți din comună, mult lipsită la câmpie. Chemăm alături de noi cetățenii comunei și timișorenii pentru a planta puieții în vederea unui aer mai curat, sol stabil, vânt echilibrat și pentru a marca sărbătorirea primăverii”, a declarat Andreia Schneider, coordonator județ Timiș al proiectului PFBro.

În data de 14 noiembrie 2015, în localitatea Utvin, comuna Sânmihaiu Român, au fost plantaţi 40 000 puieți pe o suprafaţă de 10 hectare, cu 3.000 de voluntari, fiind astfel cea mai mare acțiune de împădurire din cadrul acestui proiect la nivel național.

Acțiunea face parte din proiectul „Plantăm fapte bune în Romania”, o campanie națională de împădurire bazată pe voluntariat, al Asociaţiei EcoAssist București, iar organizatorul local pe județul Timiș este Asociația ECO CLUB Timișoara.

Acțiunea de plantare a puieților forestieri este organizată de către Primăria Sânmihaiu Român, consiliul local în colaborare cu „Plantăm fapte bune în România”, ECO CLUB Timișoara și Asociația Tineri pentru Viață Arad, cu sprijinul Direcției Silvice Timiș.

Foto: Eco Club Timișoara7Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor