La Timisoara, voluntarii ajuta la salvarea vietilor

De Valentin Rusu
2Comentarii
La Timisoara, voluntarii ajuta la salvarea vietilor
Voluntariatul este un cuvânt cunoscut la Timişoara, în multe domenii. Dar, de obicei, voluntarii nu ies în faţă să spună “Uite, am ajutat”. Îşi fac treaba, îşi ajută semenii şi pleacă spre casele lor cu inima împăcată. Nu îi obligă nimeni să fie voluntari. Ei aleg asta. Pentru că vor, pentru că pot…

La Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean Timişoara e plin de voluntari, la fel şi la SMURD. UPU se confruntă cu un deficit de personal fără precedent, iar angajări nu se pot face pentru că posturile sunt blocate. De aceea acolo se fac multe lucruri cu voluntari. E adevărat, mulţi sunt studenţi la medicină şi vor să înveţe, dar îşi oferă serviciile gratuit, pentru a-şi salva semenii. Pentru al şaptelea an consecutiv, voluntarii sunt acolo. În fiecare an se înscriu mulţi candidaţi. Iar aceştia trebuie selectaţi, după pricepere şi cunoştinţe în domeniul medical, aşa că susţin o probă teoretică. În acest an sunt disponibile în jur de 20 de locuri în programul de voluntariat. Voluntarii vor putea lucra, după ce vor fi selecţionaţi, opt ore pe săptămână la UPU. Majoritatea voluntarilor sunt studenţi la Medicină. Dacă majoritatea îi ajută pe doctorii de la UPU la diferite treburi, unii dintre ei merg mai departe şi lucrează chiar şi pe Terapie Intensivă.

Înscrierile pentru ediţia a VII-a a cursului pentru voluntari UPU se fac până în 28 februarie 2014. Înscriere se ppoate face aici – http://www.urgentatm.ro/noutati.html&id=12. Pentru sutdenţi este necesar ca programul să nu se suprapună cu pregătirea universitară. Înscrierea este voluntară, dar activitatea se va desfăşura după un grafic bine stabilit, în funcţie de necesităţi. Iar atunci când un pacient este pe patul de la urgenţe, ori în ambulanţa SMURD, orice mână de ajutor e preţioasă… Mai ales dacă acest ajutor vine din inimă.

 

 2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor