La Timisoara va avea loc un maraton de inot, cu durata de 24 de ore

De M. Hoster
Reactualizat la:
1Comentariu
La Timisoara va avea loc un maraton de inot, cu durata de 24 de ore
© TION: La Timisoara va avea loc un maraton de inot, cu durata de 24 de ore
La Timişoara va avea loc în zilele de 21 şi 22 martie un maraton de înot. Durata evenimentului este de 24 de ore, iar câştigătoare va fi echipa care va avea cele mai multe ture de bazin parcurse.


Pentru a celebra Ziua Mondială a Apei (22 martie), pasionații de înot sunt invitați la cea de-a patra ediție a maratonului de înot 24h AquaMasters, eveniment ce va avea loc în zilele de 21 și 22 martie în bazinul „Bega” din Timișoara.

Acest maraton este un eveniment de amatori deschis tuturor adulților pasionați de înot, indiferent de viteză sau tehnică în practicarea înotului, participarea, în sine, fiind mai importantă decât rezultatele.

Pot participa persoane care au împlinit 18 ani pânムla data desfășurării și care au o stare de săƒnăƒtate și o pregăƒtire fizicムadecvateƒ pentru participarea la un astfel de eveniment, nefiind necesar ca participanții sムfacムparte dintr-un club/asociație sportivăƒ.

Evenimentul se desfășoară pe durata a 24 de ore, începând de sâmbătă, 21 martie, ora 13, nonstop, până duminică, 22 martie, ora 13, inclusiv pe durata nopții. Echipele sunt formate din 8 titulari + 2 rezerve (opțional) și se înoată în reprize de câte 30 de minute, în 6 runde (maximul de timp înotat de o persoană fiind de 3 ore). Se pot înscrie și persoane în mod individual (făƒrムechipăƒ). În funcție de număƒrul acestora, organizatorii vor putea forma una sau mai multe echipe, criteriul aplicat fiind cel cronologic (în ordinea înscrierii).

Va fi declaratムcâstigăƒtoare echipa care va contabiliza cel mai mare număƒr de bazine, parcurse în cele 24 de ore ale competiției. Componenții echipelor de pe primele 3 locuri și concurentul, respectiv, concurenta cu cel mai mare număƒr de bazine parcurse, vor primi diplome. Fiecare dintre participanți va primi un certificat privind participarea la eveniment.

Ύnscrierile se fac on-line, pânムla data de 14.03.2015, la adresa: http://timișoara.înot-masters.ro/maraton-de-înot-24-aquamasters-ediția-a-iv-a/. Componența echipelor și repartizarea lor pe culoare va fi anuntatムon-line, pânムla data de 17.03.2015.

Organizatorii doresc să facă din acest eveniment o oportunitate de socializare, respectiv, de petrecere activă și, în același timp, plăcută a timpului liber. Evenimentul este o provocare pentru iubitorii înotului, oferind posibilitatea unei abordări diferite în raport cu concursurile tradiționale.

Evenimentul este organizat de către Clubul de AŽnot Masters Timișoara, în colaborare cu Direcția Judeteanムpentru Sport și Tineret Timiș și Facultatea de Educație Fizicムși Sport – Universitatea de Vest din Timișoara.

De menționat faptul că, în anul 2012, Timișoara a fost gazdă a primului maraton de înot masters din România. În 2014, peste 440 de km au fost înotați de către 58 de pasionați de înot în 24 de ore. Media distanței înotate de căƒtre un participant într-o reprizムde 30 de minute a maratonului a fost de 1529,5 metri, iar media distanței înotate pe totalul celor 24 de ore ale evenimentului de căƒtre un participant a fost de 7594,8 metri.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor