La Timisoara, studentii joaca Saptamana teatrului politic

De S.P.D.
Reactualizat la:
La Timisoara, studentii joaca Saptamana teatrului politic
Săptămâna teatrului politic la Timişoara poartă numele iniţiatorului ei, regizorul Diogene V. Bihoi. Cea de-a XVIII-a ediţie a evenimentului organizat de Teatrul Studenţesc Thespis se va desfăşura în perioada 16-22 decembrie şi se va încheia cu decernarea premiilor Diogene 2011. Spectacolele de teatru vor fi urmate de proiecţii de film.

„În 1994, situaţia socio-politică post-decembristă din România l-a determinat pe Lelu Bihoi, mentorul Thespis, să iniţieze o săptămână de teatru care să reamintească idealurile Revoluţiei timişorene şi care să pună o oglindă în faţa unei societăţi debusolate. Săptămâna de teatru se numea „Săptămâna teatrului politic 16-22 Decembrie”. După dispariţia lui Lelu, această săptămână se numeşte, în memoria sa şi a preceptelor sale, Săptămâna de teatru Diogene V. Bihoi, 16-22 Decembrie. Cu atât mai mult acum, la 22 de ani de la Revoluţie, am fi sperat ca oamenii să nu fi uitat pentru ce au dispărut acei tineri în decembrie 1989… Spectacolele din această săptămână de teatru reprezintă un omagiu adus acelor martiri care ne-au dat posibilitatea să ne exprimăm liber, în viaţă şi pe scenă. Ajunsă la a XVIII-a ediţie, această săptămână de teatru încurajează libertatea de expresie, propunând, prin spectacolele prezentate, un tablou al creaţiei teatrale studenţeşti. De asemenea, vor avea loc proiecţii în fiecare seară, după spectacol, a câte unui film de lung-metraj legat de acelaşi subiect, al vieţii de dinainte şi de după Revoluţie. Ultima seară cuprinde, pe lângă decernarea premiilor Diogene 2011, un concert tematic de muzică şi literatură cu Bogdan Racz şi Cristian Săftescu (membri Sonatic) împreună cu poetul Bogdan Munteanu”, declară actorul Adrian Korek, coordonatorul trupei Thespis.

Săptîmâna de teatru Diogene V. Bihoi se va desfăşura la Casa de Cultură a Studenţilor (Bv. Regele Carol I, nr. 9), sala 202, după următorul program: vineri, 16 decembrie, la ora 20, spectacolul “Carta de Amor” de F. Arrabal, iar la ora 21, 30, proiecţia filmului “Amintiri din epoca de aur” (1); sâmbătă, 17 decembrie, de la ora 15, spectacolul “Douăzecişidoi” de Salahhe (la SavoArt – Bastionul Theresia), de la ora 18, “Factorul uman” de Thierry Jansen, iar de la ora 19, partea a doua a filmului “Amintiri din epoca de aur”; duminică, 18 decembrie, programul începe la ora 18 cu spectacolul “Ursul”, de A.P. Cehov, şi continuă la ora 19 cu filmul “Good-bye Lenin”; luni, 19 decembrie, la ora 19 se reia spectacolul “Douăzecişidoi” de Salahhe, iar la ora 20 are loc proiecţia filmului “Diarios de motocicleta”; marţi, 20 decembrie, la ora 19 este programat spectacolul “Farmacia” de Salahhe, iar la ora 20 începe filmul “Baaria”; miercuri, 21 decembrie, la ora 19, spectacolul “Iona”, de Marin Sorescu, iar de la ora 20, filmul “Nunta mută”; joi, 22, de la ora 19, Muzică şi literatură Racz & Cârli cu Bogdan Munteanu, iar de la ora 21, decernarea Premiilor Diogene 2011.

Accesul publicului la întreg programul Săptămânii de teatru Diogene V. Bihoi este liber.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor