La concerte în fostul Cinema Timiș! În restul cinematografelor se face doar curățenie

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
La concerte în fostul Cinema Timiș! În restul cinematografelor se face doar curățenie
© foto: arhivă
Vom putea merge la concerte, dar și la alte evenimente în fostul Cinema Timiș. Spațiul din centrul Timișoarei a rămas gol, așa că primăria vrea să-l includă pe lista de investiții în acest an. Va fi un spațiu multifuncțional, cu sală de concerte, de film, scenă de teatru de alte spectacole. În celelalte cinematografe se face deocamdată doar curățenie.

Primăria Timișoara pregătește cinematografele vechi ale orașului pentru 2021. Al treilea care va intra în circuitul de reabilitare este Cinema Timiș, după Victoria și Dacia, pentru care se caută deja proiectant, municipalitatea fiind dispusă să plătească 56.000 de euro pentru documentație.

Cinema Timiș a rămas gol după ce oficialii PMT au rupt contractul cu localul de noapte de acolo. În locul clubului care a funcționat în centru va fi amenajată o sală mică de concerte, iar în sala mare va fi pusă o scenă mai mare, pentru spectacole, teatru, filme. Potrivit primarului Nicolae Robu, spațiul din Piața Victoriei va fi inclus în bugetul orașului pe anul acesta.

„Am fost în vizită recent acolo și vom da drumul la reabilitare. Îl vom transforma într-o sală mai multifuncțională decât un simplu cinematograf. Deci în fostul cinematograf Timiș, care va deveni un centru cultural, vor fi și proiecții de film în continuare, dar vor putea să aibă loc și spectacole, pentru că vom mări scena, cu prețul pierderii unui număr de locuri. Va ieși o sală, un centru cultural interesant pentru oraș, aici, în plin centru, și vom avea multe evenimente”, a explicat primarul Nicolae Robu pentru tion.ro.

Curățenie de 44.000 de euro

În celelalte cinematografe ale orașului se va face doar curățenie deocamdată. Trebuie curățate și igienizate imobilele care au destinația de săli și grădini de spectacol cinematografic din oraș. Este vorba despre Cinema Arta + grădina de vară, Cinema Dacia, Cinema Timiș, Cinema Freidorf, Cinema Unirea, Cinema Victoria, Cinema Fratelia și Cinema Studio, adică cinematografele recuperate de primărie de la RADEF.

Primăria Timișoara a lansat încă din luna noiembrie a anului trecut licitația pentru desemnarea unei firme de curățenie, iar zilele trecute s-a reușit și semnarea contractului. De igienizarea sălilor de cinema se va ocupa societatea T.T. & Co Solaria Grup, firmă din Timișoara, cu sediul pe str. Vasile Alecsandri.

PMT plătește 209.000 lei cu tot cu TV, adică 44.000 de euro, pentru serviciile de curățenie și igienizare a imobilelor cu destinația de săli și grădini de spectacol cinematografic din oraș. Operațiunea înseamnă, în principal, colectarea, sortarea și încărcarea în mijloacele de transport a deșeurilor și materialelor diferite abandonate în incinta acestor spații, în vederea asigurării valorificării sau neutralizării lor, precum și defrișarea și evacuarea vegetației compusă din arbori, arbuști sau plante care au crescut spontan atât în săli, cât și în curțile și grădinile de spectacol, în conformitate cu documentația de atribuire.

„Echipa de lucru se va deplasa zilnic la câte un cinematograf până la finalizarea curățeniei și igienizării acestuia, după care se va interveni la următorul. Finalizarea serviciului se va încheia după ce au fost igienizate toate cinematografele amintite. În incinta acestor cinematografe, deșeurile, materialele, echipamentele vor fi sortate de echipa de lucru, aranjate și încărcate în utilajele de transport. Echipa de lucru va fi formată din muncitori necalificați care să presteze acest serviciu”, se arată în documentație.

Specialiștii din PMT au estimat că pentru curățenia și igienizarea unui singur cinema este necesară o perioadă de 14 zile, adică două săptămâni.

„Menționăm că cinematografele Arta, Victoria, Fratelia și Freidorf au și curte, iar la Arta avem și grădină de spectacol cinematografic. De asemenea, la unele cinematografe exista și subsol sau demisol (Timiș, Studio, Victoria, Dacia). La fiecare cinematograf se găsesc încăperi la etajele superioare, de regulă etajul I și balcoane care sunt de jur împrejurul sălii, pe trei laturi ale sălilor de spectacol. La etajul superior sunt amenajate și camerele de proiecție”, anunțau reprezentanții PMT la lansarea licitației.

Ei au concluzionat că pentru cele opt cinematografe și grădina de spectacol de la Cinema Arta sunt necesare patru luni pentru păstrarea serviciului de curățenie și igienizare a imobilelor.

Articole pe aceeași temă:

E nevoie de o „femeie de serviciu” care să se ocupe de curățenia și igienizarea fostelor săli de cinema și grădini de spectacol din Timișoara. Reprezentanții primăriei fac licitație pentru o firmă de curățenie și sunt dispuși să aloce aproape 45.000 de euro pentru un contract de patru luni. Trebu...
Primele două cinematografe din Timișoara care primesc atenția cuvenită de la primărie sunt Victoria și Dacia. Municipalitatea caută proiectanți pentru refuncționalizarea acestora și este dispusă să plătească 56.000 de euro pentru documentație. Ambele săli trebuie să devină spații culturale multifunc...11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor