Katicza Illényi, Batman si Piratii din Caraibe, la filarmonica din Timisoara

De S.P.D.
Filarmonica Banatul a programat doua concerte in aceasta saptamana
Filarmonica Banatul a programat doua concerte in aceasta saptamana
O celebră violonistă maghiară, cu voce de privighetoare: Katicza Illényi. Dansuri spaniole, csardas, Batman, Abba şi Piraţii din Caraibe: toate îşi găsesc locul pe scena Capitol din Timişoara, în această săptămână. “Filarmonica Banatul a programat două concerte în care spiritul muzicii va alerga liber şi vesel”, anunţă concertmaestrul Mircea Tătaru.

Joi, 3 noiembrie, de la ora 19, sub conducerea dirijorului Gheorghe Costin, va avea loc un « recital de bijuterii muzicale » interpretate la vioară, acompaniată de orchestra simfonică a filarmonicii. Violonista Katicza Illényi din Ungaria propune 17 piese muzicale, printre care Dans spaniol de De Falla, un tango celebru de Gardel, Fantezie din Porgy and Bess de Gershwin, două aranjamente din repertoriul formaţiei ABBA, Libertango de Piazzola, celebrul Csardas al lui Monti. Născută în 1968 la Budapesta, Katicza Illényi este o adevărată revelaţie a scenei muzicale maghiare. Ea este fiica unui fabulos violonist din Ungaria, care a cântat la Opera de Stat a Ungariei, dar şi în Houston Symphony Orchestra. Muzica a fost dintotdeauna literă de lege în familia lui Ferenc Illényi : toţi cei patru copii ai lui au început studiile muzicale la vîrsta de 3 ani. La 14 ani, Katicza Illényi a fost admisă în Academia Franz Liszt, într-o clasă specială pentru copii-minune ai muzicii. Repertoriul ei cuprinde muzică simfonică, dar şi jazz, operetă, swing, world music şi klezmer. În 2009, Katicza Illényi s-a lansat într-un original proiect artistic, intitulat Love stories şi dedicat muzicii din cele mai celebre filme de dragoste din 1940 până astăzi.

Vineri, 4 noiembrie, tot de la ora 19, timişorenii vor avea parte de un concert de muzică din filme interpretat de artiştii filarmonicii care cântă la instrumente de suflat. Dirijor va fi Aurel Manciu din Germania, fost trompetist al orchestrei simfonice timişorene, care este şi iniţiatorul acestui proiect. “Aurel Manciu este un vechi membru al filarmonicii, din anul 1972, când a intrat în orchestră în partida de trompetă. Încă din 1989, el a dovedit prin diverse acţiuni profesionale şi de ajutorare că a fost şi este mereu alături de Filarmonica Banatul şi de timişoreni. În vară, la sărbătoarea a mai mulţi ani de la absovirea liceului de muzică, mi-a vorbit cu multă înflăcărare despre intenţia de a susţine acest concert alături de artiştii la care ţine atât de mult. Iată, cu sprijinul conducerii filarmonicii, vineri, proiectul va deveni realitate. Publicul se va bucura reascultând muzica din filme celebre dintre care spicuim: Batman, Robin Hood, James Bond, Dansând cu lupii, Piraţii din Caraibe”, dezvăluie concertmaestrul Mircea Tătaru.

Preţul biletelor la concertele Filarmonicii Banatul este 10 lei, iar pentru elevi şi studenţi, 5 lei.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor