Istoria dezvoltarii economice a Timisoarei, prezentata in cadrul unei expozitii a Muzeului National al Banatului

De Marcel Hoster
Istoria dezvoltarii economice a Timisoarei, prezentata in cadrul unei expozitii a Muzeului National al Banatului
© Foto: arhivă
Spaţiul expoziţional de la Bastionul Theresia găzduieşte de săptămâna viitoare un nou eveniment extrem de interesant pentru publicul timişorean. Muzeul Naţional al Banatului Timişoara va scoate obiectele cele mai valoroase din tezaurul propriu pentru o expoziţie ce va trece în revistă mai multe secole de istorie.

Muzeul Național al Banatului din Timișoara va expune în Bastionul Theresia o parte din obiectele de tezaur ale instituției, în cadrul unei expoziții inedite dedicate dezvoltării economice a Timișoarei între sfârșitul sec. al XVIII-lea și primele decenii ale sec. al XX-lea.

Intitulată „Tezaurul Muzeului Național al Banatului. Timișoara: ipostaze ale devenirii unei metropole europene. Aspecte economice”, expoziția va fi vernisată miercuri, 11 aprilie 2018, ora 16:00, în Mansarda B1 a Bastionului Theresia, evenimentul este deschis publicului în perioada 12 aprilie – 27 mai 2018.

Expoziția ilustrează aspecte legate de dezvoltarea economică a orașului Timișoara, începând cu emiterea Diplomei de oraș liber regesc în anul 1781 și terminând cu progresul industrial și comercial din anii interbelici. În cadrul expoziției sunt prezentate breslele și asociațiile meșteșugărești, firmele și asociațiile timișorene, ultimele segmente ale circuitului expozițional fiind dedicate industriei, comerțului și căilor de comunicație din a doua jumătate a sec. al XIX-lea și din primele decenii ale sec. XX.

Vizitatorii vor putea admira exponate deosebit de valoroase pentru istoria modernă a Timișoarei, obiecte care n-au mai fost expuse de mai bine de un deceniu. Printre obiectele de tezaur național care vor putea fi admirate în cadrul expoziției se numără: Diploma imperială de ridicare a Timișoarei la rangul de oraș liber regesc din anul 1781, Copacul de fier sau ”Pomul breslelor”, emblemele de breaslă ale lăcătușilor și cizmarilor, emblema hanului ”La Trompetistul”, vechea centrală telefonică a Primăriei Timișoara etc.

Expoziția organizată de Muzeul Național al Banatului este o incursiune captivantă în istoria economică a Timișoarei moderne, ilustrată prin intermediul valoroaselor exponate deținute de instituția muzeală timişoreană.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor