Inspectorii ANAF anunta modificari in activitatea Directiei Regionale de Finante Timisoara

De M. Hoster
Inspectorii ANAF anunta modificari in activitatea Directiei Regionale de Finante Timisoara
Direcţia Regională de Finanţe Timişoara a fost luată la puricat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală. Condusă de preşedintele ANAF, Ştefan Diaconu, delegaţia a verificat activitatea instituţiei din teritoriu după primele zece luni. Mai mult, inspectorii au anunțat o serie de modificări în activitatea din teritoriu.


Potrivit reprezentanților Direcției Regionale de Finanțe Timișoara, evaluarea a fost una pozitivă: „Cu ocazia vizitei de lucru, conducerea Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală a analizat activitatea Direcţiei regionale pe primele 10 luni ale anului 2014, apreciind ca fiind bună, atât prin prisma indicatorilor de performanţă, cât şi de eficienţă”.

Delegaţia de la Bucureşti nu a venit cu mâna goală la Timişoara, specialiştii ANAF anunţând şi o serie de modificări în activitatea din teritoriu.

Astfel, un accent deosebit se va pune pe activitatea de combatere a evaziunii fiscale, în special în domeniul taxei pe valoarea adăugată (TVA). Pentru acest lucru, începând cu data de 1 ianuarie 2015, la nivelul fiecărei administraţii judeţene a Finanţelor Publice, se va înfiinţa o structură care va efectua, după o nouă procedură, operaţiuni de înregistrare în scopuri de TVA.

O altă măsură luată constă în înfiinţarea, începând cu data de 01 ianuarie 2015, a unui Serviciu de Verificări Fiscale regional. Începând cu această data serviciul va deveni operaţional şi va funcţiona în subordinea Direcţiei Generale de Verificări Fiscale din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală.

Cărășenii stau cel mai bine la capitolul grad de realizare

Potrivit, directorului general al Direcţiei Regionale, Ioan Dragomir, programul de încasări aferent lunii octombrie 2014 a fost de 699.290 lei, iar totalul încasărilor la Bugetul General Consolidat a fost de 754.220 lei, ceea ce înseamnă că Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a avut un grad de realizare a programului de încasări de 107,86%.

Pe județe, cărăşenii au ieşit cel mai bine. Astfel, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Timiş a obținut un frag de realizare de 108,20%, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Caraş-Severin, de 112,79%, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Arad a avut un grad de realizare de 109,97%, Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Hunedoara, de 103,53%, iar Direcţia Regională Vamală a avut un grad de realizare de 104,48%.

La nivel de ţară, Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Timişoara a ocupat locul trei în realizarea programului de încasări aferent lunii octombrie 2014. Acelaşi loc a fost ocupat de Finanţele din vestul României şi după primele zece luni ale anului în curs.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !