Inspectoratul Scolar a castigat toate procesele cu elevii de la Faget eliminati de la BAC pe motiv de frauda

De Adrian Panduru
5Comentarii
Inspectoratul Scolar a castigat toate procesele cu elevii de la Faget eliminati de la BAC pe motiv de frauda
© Inspectoratul Scolar a castigat toate procesele cu elevii de la Faget eliminati de la BAC pe motiv de frauda (foto: arhiva)
Inspectoratul Școlar Timiș a câștigat aproape toate procesele cu elevii de la Făget care au fost eliminați la sesiunea de Bacalaureat din vara anului 2015 pe motiv de fraudă. Liceenii au ales calea instanței după ce au fost eliminați, iar de atunci se tot desfășoară procese. Acum, doar un singur proces mai este pe rol.

În total, 143 de elevi au fost eliminaţi la Liceul Traian Vuia din Făget, după ce s-au afişat notele la Bacalaureat, pe motiv de fraudă. O mare parte dintre aceştia au acţionat inspectoratul în instanţă.

Practic, peste 40 de elevi au contestat decizia de eliminare a lor din examen, sperând că mai au o șansă în a li se recunoaște Bacalaureatul. Inspectoratul Școlar Timiș a câștigat însă aceste procese, unul după altul.

„În cazul copiilor aproape toate procesele au fost câștigate de noi. Mai este un proces care nu s-a finalizat, încă era pe rol”, spune inspectorul școlar general de Timiș, Aura Danielescu.

Copiii pot ataca decizia cu recurs. Practic, dacă instanța le dădea elevilor câștig de cauză, se revoca decizia comisiei județene care a decis eliminarea lor pe motiv de fraudă și le era recunoscut examenul. În urma eliminării, elevii de la Făget nu mai au voie să participe la două sesiuni ale Bacalaureatului. Una dintre aceste sesiuni a trecut, în toamna anului 2015, urmează cea din vara 2016, iar în toamna acestui an elevii se pot înscrie pentru a mai da încă o dată BAC-ul.

Inspectoratul Școlar Timiș încă se judecă cu profesorii – și aceștia au acționat instituția în instanță. La Făget, în urma constatării fraudei la Bacalaureat, nouă dintre profesorii care au participat la Bexamen. Alte zeci de cadre didactice s-au ales cu diminuări de salariu pentru trei sau şase luni. O parte din profesorii eliminaţi au acţionat Inspectoratul Şcolar Timiş în instanţă.

Articole pe aceeași temă:

O prima victorie a Inspectoratului Scolar Timis in procesul cu elevii eliminati pentru frauda la BAC, la Faget

Zeci de parinti ai elevilor eliminati de la Bacalaureat din Faget – la Inspectoratul Scolar Timis – Vor dreptate!

Inspectoratul Scolar Timis, ingropat in procese dupa eliminarea elevilor acuzati de frauda la BAC5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor