Zeci de parinti ai elevilor eliminati de la Bacalaureat din Faget – la Inspectoratul Scolar Timis – Vor dreptate!

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
24Comentarii
Zeci de parinti ai elevilor eliminati de la Bacalaureat din Faget – la Inspectoratul Scolar Timis – Vor dreptate!
© TION: Zeci de parinti ai elevilor eliminati de la Bacalaureat din Faget – la Inspectoratul Scolar Timis - Vor dreptate!
Zeci de părinţi ai elevilor care au fost eliminaţi de la Bacalaureat la Făget au venit luni la Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş pentru a cere socoteală inspectorilor. Aceștia susțin că elevii sunt nevinovați și sunt pregătiți să se adreseze instanței de judecată.

Părinţii sunt nemulţumiţi pentru că copiii lor au fost elimnaţi de la examenul de Bacalaureat, după ce s-a descoperit că aceștia ar fi copiat.

Nu mai puţin de 94 de elevi de la Liceul Traian Vuia din Făget au fost eliminaţi de la Bacalaureat după ce procurorii şi o comisie specială a inspectoratului şcolar au constatat, de pe urma vizualizării filmărilor din sală, că aceştia ar fi copiat la excamen.

Părinţii elevilor au venit pentru a discuta cu inspectorii şi spun că elevii sunt nevinovaţi. Discuţiile nu au ajuns încă la un punct final, părinţii au cerut să vadă şi ei înregistrările, iar dacă nu vor rezolva disputa pe cale amiabilă, au de gând să se adreseze instanţei.

„Noi vrem să se facă dreptate”, a spus un părinte cu lacrimi în ochi, care zice că copilul său a fost eliminat doar pentru că elevul din spate i-a cerut o ciornă goală.

Şi supraveghetorii vor fi sancţionaţi! Inspectorul şcolar general de Timiş: Părinţii au încercat să spună că vor ca elevii să fie păsuiţi, copiii să nu fie eliminaţi pentru două sesiuni

„Părinţii nu au negat faptul că au avut la dispoziţie anumite materiale care i-au ajutat, dar au spus că li se părea corect ca profesorii supraveghetori să acţioneze, cei care sunt puşi aclo să elimine tentativele de fraudă. Au încercat să spună că vor ca elevii să fie păsuiţi, copiii să nu fie eliminaţi pentru două sesiuni, acest lucru nu ne stă nouă în atribuţii. În urma cercetărilor s-a tras concluzia că examenul a fost fraudat. Încă se desfăşoară cercetări. La acest moment se continuă identificarea copiilor prinşi în timpul probelor că au fraudat examenul de Bacalaureat. Măsurile se vor propune de către comisia judeţeană”, a spus inspectorul şcolar judeţean de Timiş Aura Danielescu.

După ce se va finaliza acest control se vor constitui comisii de disciplină în care vor fi identificaţi profesorii care au supravegheat examenul.

„Sancţiunile vor fi în funcţie de codul munciii, în funcţie de gravitatea faptei. Dacă se descoperă că s-a încălcat până la urmă legea se poate merge până la desfacerea contractului de muncă”, spune Danielescu.

Examenul de Bacalaureat, la Făget s-a dat în 13 săli, într-o sală nu s-a identificat nimic, în restul da. Câte doi supraveghetori au fost în fiecare sală, unul în spatele clasei, altul în faţă.

UPDATE. Părinții copiilor eliminați vor să vadă imaginile de la examen și vor merge până în instanță pentru a-și căuta dreptatea

Părinţii susţin că elevii nu sunt vinovaţi şi vor merge până în instanţă pentru a-şi căuta dreptatea.

„După trei zile de când au fost afişate listele validate de către comisia de la BAC au fost afişate alte liste, care nu erau semnate, cum că au fost respinşi. Lista nu e finală nici acum, ni s-a adus la cunoştinţă că s-a copiat. Noi susţinem că nu, vrem să vedem imaginile, dovezile. În urma unor cereri depuse de noi ne vor arăta imaginile şi să se facă dovada că au copiat. La discuţii nu ni s-a promis nimic, nu ni s-a spus nimic, ni s-au adus la cunoştinţă cele întâmplate, de ce i-au eliminat. În cazul în care această schimbare rămâne valabilă atunci vom face un front comun – e vorba de 94 de copii până azi-dimineaţă (n.r. – luni dimineață) şi încă se mai cercetează, dacă nu găsim o rezolvare pe cale amiabilă nu avem încotro, trebuie să ne protejăm copiii, integritatea lor, statutul lor şi cei 2-3 ani din viaţă care o să-i piardă din cauza acestor probleme. Noi considerăm că ei sunt nevinovaţi, primează prezumţia de nevinovăţie, de la inspectorat ni se spune că sunt vinovaţi. Noi considerăm că au fost, probabil, unii favorizaţi. Copilul meu a avut medie 7,58, medie pe merit, pentru orice mişcare, dacă a întors capul, dacă s-a scărpinat sau sucit în bancă s-a trecut la eliminare”, a spus Stelian Nicorescu, părintele unui elev care a fost eliminat de la examenul de la Liceul „Traian Vuia” din Făget.

Alte articole pe aceeași temă:

Peste 90 de elevi eliminati la BAC, in Faget! Frauda de la Liceul Traian Vuia a scazut procentul de promovare al Timisului

Victimele Bacalaureatului fraudat de la Faget. O eleva a fost eliminata pentru ca a mutat o ciorna, la indemnul altora

Frauda la BAC, in Faget! Ministrul Educatiei – propunere de eliminare pentru peste 60 de elevi care au copiat24Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor