Inspectoratul de Stat în Construcții, în control la primărie. Robu așteaptă amendă pentru lucrările de la Punctele Cardinale

De Roxana Deaconescu
62Comentarii
Inspectoratul de Stat în Construcții, în control la primărie. Robu așteaptă amendă pentru lucrările de la Punctele Cardinale
Primarul Nicolae Robu este pregătit să primească o nouă amendă de la Inspectoratul de Stat în Construcții. Inspectorii ISC au venit să controleze modul în care s-au făcut lucrările în zona Punctele Cardinale – Bastion. Edilul șef spune că totul este „la comandă”, dar nu știe dacă vine direct de la București sau de la nivel local.

Control serios în ultimele săptămâni la primărie. ISC a verificat documentația tehnică de la baza șantierului deschis în zona Punctelor Cardinale – Bastionul Theresia, după ce primăria a redesenat intersecția și a mai amenajat o bandă de circulație în plus pe str. Martin Luther. Inspectorii ISC spun că lipseau câteva acte și au lăsat un proces-verbal de aproape 20 de pagini. Au cerut și documentele de identitate ale celor din primărie, ceea ce ar putea însemna că se pregătește o amendă.

„Totdeauna când s-au întocmit procese-verbale și în pasul următor ni s-au cerut datele de buletin celor care avem semnături pe autorizațiile emise, asta s-a întâmplat pentru că s-au aplicat amenzi. Probabil că și acum ni se vor da amenzi. La unii este acest principiu, ca nicio faptă bună să nu scape nepedepsită”, susține Robu.

Primarul a lansat mai multe acuze la adresa ISC și spune că inspectorii vin în tot mai multe controale la primărie, pentru diversele lucrări publice desfășurate mai ales în zona centrală.

„În zona centrală, noi am făcut amenajări atât de frumoase și atât de funcționale, care sunt foarte apreciate de timișoreni. Toată lumea îmi spune că se circulă excelent acum, după intervențiile pe care le-am făcut, că arată și foarte bine… ISC caută, ca la toate lucrările noastre, nod în papură. Eu n-am văzut procesul-verbal, dar directorul direcției de specialitate mi-a spus că printre observații este și aceea că nu am cerut avizul locatarilor din zonă pentru aceste lucrări la drumuri. Păi îți faci cruce când afli unde s-a ajuns. Sunt tot felul de alte lucruri de genul acesta: că sub Bastion, porțiunea aceea de drum ar fi pe proprietatea CJ. Și atunci, ce, trebuia să nu reparăm nimic? Domnul director îmi spune că există o hotărâre de guvern care statuează că drumurile, indiferent cine este proprietar pe ele, sunt ale administratorului drumului, adică ale municipalității. Cele care apar în hotărârea de guvern, pentru că sunt altele care au fost scăpate, unde apar proprietari privați, de exemplu. Dar aici nu este cazul”, explică Nicolae Robu.

Edilul-șef susține că ISC vine cam de un an și jumătate în controale la primărie. La comandă politică, crede Robu.

„Nu știu cine se află în spatele amenzilor de la ISC, dar faptul că de un an se întâmplă toate aceste controale lăsate cu amenzi și, de foarte multe ori, pentru tot felul de chichițe, pentru lucruri extrem de mărunte, mă face să cred că schimbarea de conduită are în spate o comandă venită de undeva. Nu știu de unde. Unii sunt deranjați de faptul că în oraș se întâmplă așa de multe lucruri bune”, completează primarul.

Nicolae Robu nu mai știe câte amenzi a primit de la ISC, dar spune că nici nu prea a avut câștig în instanță. Crede însă că e nedrept ca amenzile să i se dea în nume propriu și să-și dea salariul de primar la ISC.

„Nu știu câte amenzi am primit până acum de la ISC, nu le-am numărat, sunt multe. Am mers în instanță, la unele cazuri instanța s-a pronunțat și am pierdut, pentru că erau unele discordanțe între parametrii la care s-au aprobat autorizațiile de construcție și parametrii din PUZ. Eu nu mă ocup cu lucrurile acestea, așa le-a pregătit aparatul de specialitate, fără ca eu să le cer, fără ca eu să am știre că există acele discordanțe și atunci mi se pare total nedrept să fiu eu amendat. Dacă eu aș cere să nu se respecte acești parametri, atunci evident că aș fi vinovat. (…) Niciunde pe planetă nu verifică primarii toate aceste documente. De aceea au un aparat de specialitate format din sute de oameni, dintre care cei cu funcții de conducere semnează pe acele documente înainte de semnătura primarului În fine, este nedrept să vii și să-l amendezi pe primar. Fă o cercetare, vezi dacă eu am vreo vină în subiectul acela și atunci pedepsește-mă. Și pedepsește-mă aspru”, completează Robu.

Pentru lucrările de la Punctele Cardinale, cei de la ISC au cerut aviz de transplantare pentru copaci și spun că primăria a desfășurat șantierul fără să ceară acordul… vecinilor.

Articole pe aceeași temă:

Robu anunță că plantează de zece ori mai mulți copaci decât taie! La Punctele Cardinale pică 10, se pun 1462Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor