Robu anunță că plantează de zece ori mai mulți copaci decât taie! La Punctele Cardinale pică 10, se pun 14

De Roxana Deaconescu
27Comentarii
Robu anunță că plantează de zece ori mai mulți copaci decât taie! La Punctele Cardinale pică 10, se pun 14
© foto: arhivă
Primarul Nicolae Robu le răspunde pe Facebook timișorenilor nemulțumiți de decizia municipalității de a tăia copaci în zona Punctelor Cardinale, pentru proiectul de lărgire a mai multor artere din zona centrală. Edilul spune că se plantează de zece ori mai mulți copaci acolo unde se taie, însă în realitate în zonă vor apărea doar patru în plus.

Se lucrează încă de la jumătatea lunii iulie în zona Punctelor Cardinale, unde primăria are un proiect de modernizare a străzilor. Drumarii de la SDM ar trebui să termine până în 9 septembrie șantierele de pe Bd. I.C. Brătianu, Bd. Michelangelo, str. Hector, str. Martin Luther, Oituz și din intersecțiile Punctele Cardinale și Iancu Huniade.

Luni seară, primarul a postat un nou sondaj pe Facebook, cel cu numărul 64 de anul acesta. Nu îi pune pe oameni să aleagă ceva important, ci doar le înșiră străzile pe care se lucrează și cere susținere.

„Modernizăm zona: Piața Punctele Cardinale (Piața I.C. Brătianu – n.r.), str. Luther, Bd. Revoluției – de la str. Luther până la str. Hector, str. Hector, Bd. I.C. Brătianu – de la str. Hector până la Bd. Michelangelo, Bd. Michelangelo – de la Bd. I.C. Brătianu până la Parcul Copiilor, Bd. I.C. Brătianu – de la Bd. Michelangelo până la Piața Huniade, Piața Huniade, Bd. 20 Decembrie, Bd. Regele Ferdinand – de la Podul Mihai Viteazu până la Bd. C.D. Loga, Bd. C.D. Loga – de la Bd. Regele Ferdinand până la Bd. 20 Decembrie”, a scris Robu pe Facebook, punându-i pe prietenii virtuali să voteze: „Bine faceți, vă susținem!” sau „Prea multe lucrări, opriți-vă!”.

Timișorenii au comentat cu privire la copacii tăiați pe str. Oituz, despre care TION a scris AICI!

Peisagistul Andrei Condoroș atrăgea încă de acum o săptămână atenția că au fost doborâți mai mulți arbori din jurul intersecției.

„Nu știu încotro se îndreaptă această lume și acest oraș în mod deosebit. Cred că nimeni nu mai știe, nici cei care mimează acest lucru. Eu pot doar să anticipez (și nu e deloc bine)… dar știu și că natura/vegetația (întunericul, umbra)… este binefăcătoare, într-un oraș mult prea «luminos» și extrem de poluat. Un oraș în care sănătatea îți este pusă la încercare, zilnic, fără să ne intereseze. Ciudat!”, scria tânărul pe Facebook.

Un timișorean i-a atras atenția primarului să „nu mai taie toți pomii”, dar primarul i-a replicat că în locul celor doborâți vor fi puși de zece ori mai mulți arbori.

„Chiar nu observați că plantăm mult mai mulți decât tăiem? Cam de 10 ori mai mulți?! Renunțați, vă rog, la clișee! Uitați-vă în jur!”, a răspuns Robu.

Realitatea este alta însă! Conform acordului de mediu de la Agenția pentru Protecția Mediului Timiș, reprezentanții primăriei pot pune la pământ zece arbori pentru proiectul de reamenajare a Pieței I.C. Brătianu (Punctele Cardinale). Decizia a fost emisă în 12 august.

„Prin proiect se taie zece arbori și se transplantează 14 arbori tineri în vecinătatea și la locul de joacă din apropiere. Suprafața totală de spațiu verde care este diminuată S=347 mp va fi compensată în dreptul clădirii Curtea de Apel (127 mp) și 220 mp pe terenul înscris în CF 429763 aparținând Municipiului Timișoara”, se arată în avizul agenției.

Vă reamintim, se lucrează pe nouă străzi și în două intersecții în zona centrală, pe: Martin Luther, Hector, Bd. I.C. Brătianu, Michelangelo, str. 20 Decembrie 1989, Bd. C.D. Loga, Bd. Revoluției, Bd. Regele Ferdinand, Bd. Regele Carol I și în piețele Iancu Huniade și I.C. Brătianu.

Pe străzile Martin Luther, Oituz și Hector va fi amenajată câte o bandă în plus de circulație, iar în intersecția de la Punctele Cardinale se va intra pe câte o bandă în plus. Pe Bd. I.C. Brătianu a fost desființată fâșia de pământ pe care erau așezați palmierii aduși de primarul Robu în urmă cu câțiva ani în Timișoara, urmând ca de-o parte și de alta a șoselei să fie amenajate parcări la 45 de grade, ne-au dezvăluit cei din PMT.

Pe arterele aflate în șantier și pe care se circulă cu restricții încă de la jumătatea lunii iulie vor fi amenajate și piste de biciclete, însă pe trotuare, nu pe carosabil.

Pe Michelangelo va fi făcută iarăși câte o bandă de circulație în plus, pe ambele sensuri, ne-au mai spus cei din primărie, iar sensul de la Liceul MIU va suferi și el modificări. Se dorește crearea unei stații pentru cinci autocare turistice.

Lucrările la străzile din zona centrală ar trebui să țină până în 9 septembrie, primăria anunțând restricțiile de circulație încă de la jumătatea lunii iulie.

De asemenea, în perioada 15 iulie – 26 august, au fost impuse restricții de circulație în zona Pieței Gh. Domășneanu, pe Calea Stan Vidrighin, pe Bd. Liviu Rebreanu, pe str. Venus și pe Calea Buziașului, pentru „lucrări de întreținere”.

Articole pe aceeași temă:

Poza zilei din Timișoara lui Robu: înainte și după tăierea copacilor. Lucrările din centru avansează

12 linii STPT deviate din cauza lucrărilor din zona Punctelor Cardinale

Trafic închis în zona Punctelor Cardinale, mai multe zile la rând27Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor