Incep procedurile pentru constructia noii cladiri a Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara

De Adrian Panduru
9Comentarii
Incep procedurile pentru constructia noii cladiri a Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara
© Tion: Incep procedurile pentru constructia noii cladiri a Unitatii de Primiri Urgente de la Spitalul Judetean Timisoara
La Timișoara se fac pași înainte pentru noua Unitate de Primiri Urgențe care va fi construită lângă Spitalul Județean. Managerul celui mai mare spital din Vestul țării a fost la Ministerul Sănătății, unde a avut discuții concrete în ceea ce privește finanțarea pentru noua Unitate de Primiri Urgențe, o clădire nouă ce urmează a fi construită lângă unitatea sanitară.

În noua clădire este prevăzută o structură care la bază să aibă Unitatea de Primiri Urgențe, de unde, pe un model de labă de gâscă se pot îndrepta direct cazurile spre toate secțiile, Ortopedie, Casa Austria, Spitalul Județean.

Marius Craina, managerul Spitalului Județean Timișoara, a fost la Ministerul Sănătății, unde s-au stabilit ultimele detalii în ceea ce privește documentația, astfel încât să se poată demara construcția noii clădiri.

„Este vorba despre o viitoare construcție pe care o face Ministerul Sănătății prin fonduri de la Banca Mondială, o Unitate de Primiri Urgențe, o secție compartiment de Terapie Intensivă de 10 paturi și o clinică de mari arși de cinci paturi. Asta se va face la Timișoara, o construcție nouă unde este parcarea din fața Casei Asutria. S-a identificat acel spațiu disponibil și ideal, pentru că Unitatea de Primiri Urgențe va fi conectată la celelalte clădiri, iar urgențele vor fi dirijate exact către specialitățile respective”, a spus managerul Spitalului Județean Timișoara, Marius Craina.

Este o investiție a Minsiterului Sănătății prin fonduri de la Banca Mondială. Finanțarea construcției va fi de aproximativ 10 milioane de euro, urmând ca după aceea să se realizeze și dotarea cu aparatura medicală, cu fonduri de la minister.

„Se va face în regim de urgență, în sensul că deja au început proiectele și studiile, și urmează ca în curs de câteva zile Ministerul Sănătății să declanșeze procedurile pentru Studiu de Fezabilitate, proiect și execuție. Miercuri urmează ultima întâlnire, unde se vor semna actele, și Ministerul Sănătății începe procedurile pentru construcție”, a spus Marius Craina.9Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor