Incep probele scrise la BAC. Peste 5.000 de elevi din Timis, in focul examenelor

De Adrian Panduru
Reactualizat la:
Incep probele scrise la BAC. Peste 5.000 de elevi din Timis, in focul examenelor
© Incep probele scrise la BAC. Peste 5.000 de elevi din Timis, in focul examenelor
Luni încep probele scrise la Bacalaureat. Un număr de 5.197 de elevi sunt înscrişi în județul Timiş la această sesiune de BAC, din promoţia 2014-2015 plus promoţiile anterioare. Din totalul de 5.197, din promoţiile anterioare participă la BAC 782 de elevi.


Prima probă scrisă, care are loc luni, 29 iunie, este cea de Limba Română. După ce elevii au trecut prin probele de competenţe, care au fost notate cu calificative, acum vin examenele grele – cele scrise.

Noutatea vine de la Ministerul Educaţiei, care a decis ca lucrările scrise să nu mai fie corectate în acelaşi judeţ, ci în alte judeţe, pentru o mai mare corectitudine. Prin urmare, ziua de afişare a rezultatelor se devansează, la fel şi ziua de rezolvare a contestaţiilor şi afişare a rezultatelor finale.

La Bacalaureat 2015, elevii primesc subiecte diferite în funcţie de profilul urmat la liceu, această măsură fiind prevăzută în metodologia de examen. Absolvenţii de liceu promovează examenul de Bacalaureat dacă îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor; au susţinut toate probele scrise şi au obţinut cel puţin nota 5 la fiecare dintre acestea şi au obţinut cel puţin media 6 la probele scrise.

Calendarul examenului de Bacalaureat 2015:

29 iunie: Limba şi literatura română – proba E)a) – probă scrisă
30 iunie: Limba şi literatura maternă proba E)b) – probă scrisă
1 iulie: Proba obligatorie a profilului – proba E)c) – probă scrisă
3 iulie: Proba la alegere a profilului şi specializării – proba E)d) – probă scrisă
6 iulie (sau 7 iulie, după decizia luată la mijloc de examen ca lucrările să se corecteze în alte judeţe): Afişarea rezultatelor (până la ora 12:00)
6 iulie (sau 7 iulie): Depunerea contestaţiilor (orele 12:00 – 16:00)
7 – 9 iulie (sau 8-10 iulie): Rezolvarea contestaţiilor
10 iulie (sau 11 iulie): Afişarea rezultatelor finale.

Articole pe aceeași temă:

Vrei o cariera de succes si inca nu te-ai hotarat ce ti se potriveste?0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !