Inca mai sunt spitale in Timis cu datorii catre pacienti

De Valentin Rusu
Inca mai sunt spitale in Timis cu datorii catre pacienti
© TION - Inca mai sunt spitale in Timis cu datorii catre pacienti
Ca urmare a sesizărilor venite din partea asiguraţilor şi a controalelor efectuate de CJAS Timiş la unităţile spitaliceşti, Casa de Asigurări atrage încă o dată atenţia managerilor de spitale în vederea gestionării eficiente a fondurilor alocate.


Spitalele au obligaţia de a garanta dreptul pacienţilor de a beneficia în mod gratuit, pe întreaga durată a internării, de toate serviciile medicale necesare pentru tratarea afecţiunilor de care suferă, (medicamente, materiale sanitare, servicii medicale paraclinice, etc.) şi de a rambursa acestora eventualele cheltuieli suportate pe perioada spitalizării.

În urma analizei efectuate de CJAS Timiş s-a constatat că există spitale care nu au rambursat în totalitate cheltuielile suportate de pacienţi pe perioada internării. Acestea sunt: Spitalul Judeţean – 424 de solicitări de rambursare, adică suma de 939.196 lei, Institutul de Cardiologie – 114 solicitări de rambursare, adică suma de 593.625 lei, Spitalul Municipal Lugoj – 27 de solicitări de rambursate – 32.371 lei, Spitalul CFR Timişoara – o solicitare de rambursare, adică suma de 4.933 lei, Spitalul „Victor Babeş” – două solicitări de rambursare, adică suma de 206 lei.

„Facem, de asemenea, un apel către asiguraţi ca în cazul în care întâmpină probleme similare cu cele menţionate să sesizeze CJAS Timiş”, transmite purtătorul de cuvânt al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate, Mariana Mocioalcă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !