Inca 13 profesori din Timis au promovat examenul de Titularizare, dupa contestatii

De Adrian Panduru
Inca 13 profesori din Timis au promovat examenul de Titularizare, dupa contestatii
© Tion: Inca 13 profesori din Timis au promovat examenul de Titularizare, dupa contestatii
În Timiș, sute de cadre didactice au participat la concursul care le dă șansa unui post titularizabil. Candidații trebuie să ia cel puțin nota 7 pentru a avea șanse la un post de titular. În Timiș, după contestații, au promovat examenul încă 13 profesori.

Profesorii care au dat examenul de Titularizare în Timiș au depus peste 100 de contestații la notele pe care le-au primit în urma concursului. Conform rezultatelor care au fost afișate înainte de contestații, peste 50 la sută dintre cei 732 de candidați din Timiș nu au reușit să ia nota 7 pentru a promova examenul.

Înainte de contestații, 44,81 la sută dintre profesori au luat note peste sau egale cu 7 în Timiș, iar după recorectarea lucrărilor procentul a crescut la 46,58 la sută. După afișarea rezultatelor, 130 de dascăli care au participat la examenul de Titularizare au depus contestații. Cele mai multe contestații au fost depuse la Educație Fizică și Sport – 23. Au depus 19 contestații și candidații care vor să devină educatori la grădiniță.

În urma soluționării contestațiilor, numărul de candidați cu note mai mici de cinci a scăzut de la 161 la 146. De asemenea, a crescut numărul candidaților cu note între 5 și 6,99, de la 243 înainte de contestații, la… 245, după contestații. În urma soluționării contestațiilor, 13 candidați au promovat – adică au luat note mai mari sau egale cu 7. Astfel, dacă înainte de contestații erau promovați 328 de candidați din Timiș, după contestații numărul lor a crescut la 341.

Pentru titularizare, adică angajarea pe perioadă nedeterminată, cadrele didactice trebuie să obţină minim nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică. O notă mare la examenul de Titularizare nu asigură neapărat şi locul ca titular, dacă nu sunt posturi disponibile.

Cei mai mulți candidați în Timiș s-au înscris pentru a fi titulari pe un post de educator la grădiniță, mai precis pentru Limba și Literatura Română, Pedagogia Preșcolară și Metodica Desfășurării activităților în grădinița de copii – 179 de candidați. Pe locul doi, ca și număr de înscrieri, se află cei care vor să devină titulari pe postul de învățător – 115 candidați. Un număr de 85 de cadre didactice s-au înscris pentru a deveni titulari ca și profesori de Educație Fizică și Sport. 71 de candidați vor să devină titulari pe catedra de Limba și Literatura Engleză, iar 65 de candidați vor să devină titulari pe Pishopedagogie specială.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !