In Timisoara s-au deschis primele trei centre de permanenta medicala

De Delia S. Barbu
In Timisoara s-au deschis primele trei centre de permanenta medicala
Crize biliare, înţepături de insecte sau muşcături de animale – sunt cazuri pentru care timişorenii nu mai trebuie să meargă, întotdeauna, la serviciile de urgenţă ale spitalelor mari. În Timişoara au fost deschise primele trei centre de permanenţă medicală.

Primii pacienţi au bătut deja la uşa acestor centre de permanență, care sunt amplasate în diferite cartiere ale oraşului şi care funcţionează non-stop peste noapte, în week-end şi în zilele de sărbătoare legală.

Pe strada Orşova nr. 16, pe strada Plavoşin nr. 31 şi pe Eugeniu de Savoya nr. 11 au fost deschise primele trei centre de permanenţă medicală din Timişoara.

„Noi asigurăm aici urgenţele de cod verde, adică probleme de sănătate precum toxiinfecţiile alimentare, plăgile minore, căderi uşoare, muşcături de animale sau probleme fără complicaţii la gravide. Dacă atunci când un pacient vine la noi constatăm că situaţia este mai gravă, noi solicităm serviciul de ambulanţă, iar pacientul este trimis către serviciile de specialitate. Am avut deja mai mulţi pacienţi, oameni din cartier, care au venit cu salturi tensionale, migrene, înţepături de insecte sau colică renală. I-am stabilizat. Nici unul nu a fost trimis spre Urgenţe, la spitale”, spune dr. Sorin Rămneanţu, medic coordonator al centrului de permanență de pe strada Orşova din Timişoara. Acesta adaugă că centrul este deschis în permanenţă.

Centrele de permanenţă funcţionează după ce se încheie programul medicilor de familie din oraş. Adică în fiecare zi după ora 20 până dimineaţa la ora 8, permanent în timpul week-end-urilor şi în sărbătorile legale. Ni se poate adresa orice pacient care are o urgenţă şi nu se plăteşte”, a adăugat dr. Sorin Rămnenţu.

Aceste centre funcţionează prin asocierea mai multor medici şi dispun de o anumită aparatură precum ecograf, EKG, aparate pentru măsurat glicemia sau tensiunea arterială.

Fostul ministru al Sănătăţii a dorit ca aceste centre să facă o selecţie a cazurilor şi să degreveze astfel activitatea Unităţilor de Primire a Urgenţelor din marile spitale. În Timiş funcţionau până în această lună doar câteva centre de permanenţă medicală în judeţ.

Un singur centru de permanenta pentru rezolvarea urgentelor medicale in Timisoara

Un singur centru de permanenta pentru rezolvarea urgentelor medicale in Timisoara0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor