In Timis se fura gazul! Compania de distributie a identificat zeci de cazuri

De M. Hoster
8Comentarii
In Timis se fura gazul! Compania de distributie a identificat zeci de cazuri
Distribuitorul local de gaze naturale a constatat numeroase cazuri de furturi de combustibil din conductele proprii. Valoarea totală a prejudiciilor generate de aceste infracţiuni a fost de aproape 3 milioane de lei. În judeţul Timiş au fost descoperite 46 de asemenea cazuri.

O persoană a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru deteriorarea echipamentelor de măsurare a consumului şi pentru complicitate la furt calificat de gaze naturale. Anul trecut, E.ON Gaz Distribuţie a depistat circa 1.500 de cazuri de consum fraudulos, 46 dintre acestea fiind înregistrate în judeţul Timiş.

Reducerea numărului de intervenţii neautorizate la aparatele de măsură şi la instalaţiile de gaze naturale în scopul consumului fraudulos, intervenţii care pot genera incidente grave şi care aduc prejudicii consistente, reprezintă o preocupare constantă a companiei.

Prin modificarea sau sustragerea de componente din instalaţiile de gaze naturale, se expun pericolelor de incendii şi explozii atât persoanele care comit asemenea fapte, cât şi cele care se află în vecinătate. Totodată, consumatorii sunt afectaţi direct, prin întreruperea alimentării cu gaze naturale.

Aceste intervenţii asupra echipamentelor de măsurare a consumului de gaz, în scopul înregistrării unui consum mai mic, reprezintă furt calificat, infracţiune prevăzută şi sancţionată ca atare de Codul Penal.

Anul trecut, în urma sesizării instituţiilor abilitate ale statului de către compania de gaze, o persoană a fost condamnată definitiv la trei ani de închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la furt calificat de gaze naturale în formă continuată şi pentru deteriorarea echipamentelor de măsurare a consumului de gaze naturale.

Se recomandă consumatorilor să nu accepte “ofertele” venite din partea anumitor persoane şi să nu permită accesul acestora la instalaţiile proprii sau ale distribuitorului licenţiat de gaze naturale în vederea efectuării unor modificări de orice natură, menite a împiedica înregistrarea cantităţilor reale de gaze naturale consumate.

 

 8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor