In scolile din Timis a crescut numarul infractiunilor ce au ca autori elevii

De Valentin Rusu
Reactualizat la:
In scolile din Timis a crescut numarul infractiunilor ce au ca autori elevii
© TION - In scolile din Timis a crescut numarul infractiunilor ce au ca autori elevii
Infracţiunile în şcolile din Timiş au scăzut în anul şcolar 2013-2014 faţă de anul şcolar precedent. Totuşi, sunt şi unele infracţiuni în unităţile şcolare cărora poliţiştii şi reprezentanţii inspectoratului şcolar le vor acorda mai multă atenţie de acum încolo.

În anul şcolar 2013- 2014 au fost înregistrate 56 de infracţiuni în cadrul școlilor, faţă de 79, o scădere cu 22%. Cele mai multe au fost comise în mediul urban, iar infractorii au fost elevii – 29 la număr.

A scăzut numărul elevilor care au fost victime – de la 64 la 50 în acest an. Infracţiunile au avut loc în incinta şi în vecinătatea şcolilor – 56 de fapte în total – 28 fapte de lovire şi alte violenţe, 22 furturi, 6 alte infracţiuni – consum de substanţe periculoase. Cele mai multe au fost depistate la Colegiul Tehnic de Vest, Colegiul Henri Coandă, Liceul Lenau.

Cei de la Jandarmerie au spus că accentul trebuie pus pe paza instituţiei şi trebuie avut în vedere un regulament de ordine interioară, în special cu accesul în incintă.

„Inspectoratul Şcolar Judeţean trebuie să aibă un rol activ, a crescut numărul faptelor cu autori elevi, asta ar trebui să ne pună pe gânduri, mai ales acolo unde sunt probleme. ISJ trebuie să găsească soluţii. Ponderea infracțiunilor este foarte mare în incinta şcolii. Rugămintea este să se facă o analiză în școlile respective pentru a se vedea unde sunt problemele”, a spus prefectul de Timiş Eugen Dogariu.

Mai mult, trebuie suplimentat numărul celor care asigură paza.

„Vom efectua o analiză în fiecare unitate de învăţământ şi vom analiza care sunt problemele. Să vedem ce e de făcut acolo, în şcolile unde sunt probleme”, a spus inspectorul general şcolar judeţean Aura Danielescu.

Taguri: , ,


0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor