In primavara incepe inscrierea in clasa pregatitoare. Peste 260 de clase propuse in Timis

De Adrian Panduru
In primavara incepe inscrierea in clasa pregatitoare. Peste 260 de clase propuse in Timis
© Tion: In primavara incepe inscrierea in clasa pregatitoare
O dată cu primăvara vine și înscrierea în învățământul primar. Părinții deja se gândesc și își fac planuri cu privire la școala la care vor merge copiii lor, care vor spune „adio” grădiniței și vor păși în clasa pregătitoare.

Depunerea cererilor de înscriere va începe în 5 martie, conform proiectului calendarului de înscriere.

În Timiș, conform proiectului planului de școlarizare pentru anul 2018-2019, elaborat de Inspectoratul Școlar Județean, sunt propuse pentru anul școlar viitor un număr de 262 de clase pregătitoare cu 5.856 elevi. În acest an școlar, Timișul are 273 de clase pregătitoare cu 5.658 elevi.

Reprezentanții Ministerului Educației au publicat proiectul calendarului de înscriere în învățământul primar în 2018 și metodologia, documente supuse consultării publice.

Vor avea prioritate copiii care se află în circumscripția școlii (care locuiesc pe străzile arondate unității de învățământ), dacă școala nu este una vocațională sau unitatea de învățământ, cu aprobarea inspectoratului, nu își impune propriile criterii de selecție a copiilor.

Conform proiectului calendarului de înscriere, în 26 februarie 2018 vor fi afișate circumscripțiile școlare și planul de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul școlii, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar și se va afișa programul de completare a cererilor tip de înscriere în învățământul primar.

Între 5 și 23 martie părinții vor completa, online sau la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, cererile-tip de înscriere. În această perioadă se va face și validarea cererilor-tip de înscriere la unitatea de învățământ la care solicită înscrierea copiilor, zilnic, în intervalul orar 8,00-18,00 (luni-vineri).

În 27 martie se vor procesa de către comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar cererile-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și se va face repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

În perioada 28-29 martie va avea loc procesarea, la nivelul unităților de învățământ, pe baza informațiilor din cererile-tip de înscriere și din documentele depuse de părinți, a cererilor părinților care solicită înscrierea la o altă unitate de învățământ decât școala de circumscripție, pe locurile rămase libere, respectiv admiterea sau respingerea cererilor acestora.

În 30 martie se va afișa în unitățile de învățământ și pe site-ul inspectoratului școlar și al unităților de învățământ candidații înmatriculați, numărul de locuri rămase libere și lista copiilor neînscriși după prima etapă.

A doua etapă de înscriere începe în 12 aprilie, când se pot depune cererile, termenul limită fiind 18 aprilie.

Calendarul de înscriere și Metodologia, proiecte propuse de Ministerul Educației, pot fi consultate aici.

Propunerile și observațiile pot fi transmise până la data de 15 februarie pe adresa de e-mail: inscriere.inv.primar@edu.gov.ro.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !