In Cuib d’Arte, cu Zaraza

De S.P.D.
In Cuib d’Arte, cu Zaraza
Andrei Ruse, directorul revistei Hyperliteratura, își lansează la Timișoara romanul Zaraza, „o călătorie fascinantă în Bucureştiul agitat şi efervescent al interbelicului, presărată cu poveşti de dragoste, de prietenie, de trădare şi de loialitate în vremuri tot mai tulburi”.

Lansarea cărții apărute recent în colecţia “Ego.Proză” editurii Polirom va avea loc miercuri, 16 aprilie, la ora 19.30, la Cuib d’Arte (Str. Mărăşeşti Nr. 14, Timişoara). Invitaţi să vorbească despre carte și autor sunt scriitorii Daniel Vighi, Robert Şerban și Bogdan Munteanu.

„O seară banală de toamnă din 1928 se transformă, pentru un tânăr student la Conservator, în momentul de graţie când acesta urcă pentru prima oară pe scenă. Trei ani mai târziu, la Berlin, Cristian Vasile va înregistra poate cea mai frumoasă piesă de dragoste a epocii, Zaraza, devenind repede cel mai iubit dizeur al timpului său. Povestea lui, de la glorie la decădere, într-o altă seară banală din 1947, este pusă în scenă bucată cu bucată, după mai bine de doi ani de documentare şi investigaţie continuă ale autorului, care s-au terminat odată cu găsirea mormântului fără nume şi fără cruce al personajului său principal. O călătorie fascinantă în Bucureştiul agitat şi efervescent al interbelicului, presărată cu poveşti de dragoste, de prietenie, de trădare şi de loialitate în vremuri tot mai tulburi, de rezistenţă şi devotament pentru artă şi libertate, o aventură aproape nebună a împlinirii visului de a deveni nemuritor. O perioadă de aur a unei ţări, dar şi o perioadă cu tensiuni politice violente, război şi moarte. Alături de Cristian Vasile, Ion Pribeagu, Ionel Fernic, Jean Moscopol, Zavaidoc, Maria Tănase, Gică Petrescu, Mihail Sebastian sau Mircea Eliade sunt doar câteva dintre personalităţile readuse la viaţă dintr-o lume care s-a vrut a fi ştearsă şi uitată pe nedrept, dar care încă este păstrată în amintire”, rezumă editorii.

Scriitorul a debutat în urmă cu 7 ani, cu un volum de poezie.

„Andrei Ruse a debutat în 2007 cu volumul de poezie Black Job, iar în 2008 a publicat romanul Soni, ajuns la ediţia a treia, care a devenit repede una dintre cele mai iubite cărţi în rândul adolescenţilor. În 2011 a publicat romanul Dilăr pentru o zi, iar din 2012 a început să lucreze la romanul Zaraza, proiect pentru care a primit şi bursa Jean-Jacques Rousseau din partea Akademie Schloss Solitude. După numeroase colaborări cu site-uri şi comunităţi online, din 2012 a înfiinţat, în calitate de director şi project manager, revista Hyperliteratura.ro”, punctează Claudia Fitcoschi, director de promovare Polirom.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor