Ianuarie 2018: salariile brute au crescut spectaculos, cele nete au scazut la fel de semnificativ

De Marcel Hoster
8Comentarii
Ianuarie 2018: salariile brute au crescut spectaculos, cele nete au scazut la fel de semnificativ
© Tion: Ianuarie 2018: salariile brute au crescut spectaculos, cele nete au scazut la fel de semnificativ
Luna ianuarie a anului 2018, prima în care impunerea dărilor pe salarii a fost trecută în sarcina angajatului, a adus în Timiș o creștere spectaculoasă a salariului mediu brut, dar și o scădere a celui net. Ca o surpriză, doar domeniul agriculturii și silviculturii a avut o creștere la net, aceasta de câțiva lei.

Prima lună în care dările percepute la buget pe veniturile salariale au fost trecute în totalitate asupra angajatului au adus schimbări spectaculoase în ceea ce privește salariile. Conform datelor Direcției Regionale de Statistică Timiș, în ianuarie 2018 salariul mediu brut a crescut la 4.347 de lei, cu 545 de lei mai mult decât cei 3.802 din decembrie 2017.

Făcând o comparație cu veniturile din urmă cu un an creșterile sunt, desigur spectaculoase, în ianuarie 2017 valoarea acestui indicator era de 3.239 de lei.

Dar cum pe românul de rând nu îl interesează aproape deloc datele statistice, ci suma de bani cu care merge acasă după o lună de muncă, schimbări au avut loc și la venitul mediu net, adică banii în mână. Iar aici fericirea nu mai există ca și la venitul neimpozitat. Mai precis, venitul mediu net a fost în Timiș de 2.604 lei, mai mic cu 140 de lei decât în decembrie 2017, când era de 2.744 lei.

Singurii fericiți au fost cei din domeniul agriculturii și silviculturii, aceștia având o creștere spectaculoasă de net de 14 lei. În domeniul industriei și construcțiilor salariul mediu net a scăzut de la 2.827 de lei în decembrie la 2.702 în ianuarie, în timp ce în domeniul serviciilor scăderea a fost de la 2.678 la 2.534 de lei.

Rămân de urmărit datele statistice pentru următoarele trei luni, perioadă pe care angajatorii au avut-o la dispoziție pentru a crește salariile brute cu procentele obligatorii prevăzute de noua legislație pentru a acoperi schimbările fiscale aplicate.8Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor