Iancu vrea autoritatile actionare la club, dar cere in continuare 1,8 milioane de euro pentru Poli

De M. Hoster
4Comentarii
Marian Iancu, presedintele Poli Timisoara
Marian Iancu, presedintele Poli Timisoara
Preşedintele FC Politehnica Timişoara, Marian Iancu, cere continuarea discuţiilor cu reprezentanţii autorităţilor, dar solicită în continuare obţinerea unei finanţări de urgenţă pentru club. Iancu şi-a mai „înmuiat” tonul discursului şi propune mai multe soluţii pentru rezolvarea finanţării lui Poli. Printre acestea se numără şi vânzarea de acţiuni şi participarea în structura clubului, în calitate de acţionari, a celor de la primărie şi de la CJT.

Într-un nou comunicat postat pe site-ul oficial al clubului, Iancu reaminteşte de ideea lansată de grupul pe care îl reprezintă, BkP, prin care se cerea închiderea echipei. Totuşi, patronul de la Poli este dispus să continue, dar numai dacă va obţine 1,8 milioane de euro, bani cuveniţi echipei conform clasamentului final al ediţiei precedente a Ligii 1.

„În competiție cu posibilitatea de a renunța la activitatea fotbalistică, așa cum grupul de firme BkP a propus, din motivele pe care le-a prezentat, există și situația fericită în care puterea locală, prin voința politică să hotărască, în bază unor performanțe actuale și viitoare să susțină activitatea echipei de fotbal. Pentru acest fapt, propunem ca pentru anul 2011, în baza poziționării în clasament ca vicecampioană a țării, așa cum va rămâne Poli Timișoara în istoria fotbalului românesc, dar luând în calcul și lipsă licenței, clubul să primească în total, o sumă în jurul valorii de 1,8 milioane de euro. Această sumă ar urma să se deconteze prin cheltuielile efectuate pentru funcționare pe parcursul anului în curs, conform Legii Sportului, fiind plătibilă până la 31 decembrie 2011”.

Pentru sezonul viitor, Marian Iancu propune o premiere de 2 milioane de euro, dar numai dacă se obţine licenţa pentru prima ligă: „Pentru anul 2012, condiţionat de revenirea în Liga I, propunem o premiere totală, de către autorităţile locale şi judeţene în jurul sumei de 2 milioane de euro, plătibile după omologarea rezultatului şi primirea licenţei pentru Liga I, până la 31 decembrie 2012”. Din anul 2013 premierea ar putea fi stabilită în funcţie de rezultate, pe paliere, paliere care s-ar încadra între primele cinci locuri ale campionatului.

Nici vânzarea de acţiuni nu este exlusă de Iancu. „ BkP și-a manifestat disponibilitatea să se încadreze într-o formă legală, propusă, care poate să meargă până la cedarea a 50% din acțiunile societății pe acțiuni Politehnica Timișoara, cu mențiunea că aceia care vor prelua administrarea companiei să își asume într-un termen mediu, 10-12 ani, o investiție egală cu valoarea capitalul social dezvoltat de grupul BkP, aproximativ 22 de milioane de euro. Dacă există un asemenea investitor, în mod obligatoriu el va trebui agreat de către Consiliul Local, Consiliul Județean, dar și de fanii alb-violeți. Reprezentantul acestuia va prelua funcția de președinte de Consiliu de Administrație și Director general, urmând ca BkP să mențină ca reprezentant al intereselor sale (celelalte 50%) pe dl. Gheorghe Chivorchian. Facem mențiunea că atât consiliul local, cât și cel județean se pot constitui că acționari, dacă acestea vor hotărî ca prin această intervenție să fixeze definitiv clubul ca entitate juridică locală, deținătoarea celei mai importante mărci din vestul țării ”, a încheiat Marian Iancu.

Marian Iancu devine ironic: Poli sunteti voi!

Iancu ameninta cu inchiderea lui Poli!4Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor