Hristos a Inviat! Mii de timisoreni crestini au luat Lumina in centrul municipiului

De B.A.M
Hristos a Inviat! Mii de timisoreni crestini au luat Lumina in centrul municipiului
© TION - Hristos a Inviat! Mii de timisoreni crestini au luat Lumina in centrul municipiului
Mii de credincioși s-au adunat, sâmbătă seara, în centrul Timișoarei pentru a asista la Slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană și pentru a lua Lumina Sfântă. Pentru a treia oară în ultimii cinci ani, Paştele a fost sărbătorit concomitent de toţi creştinii, procesiuni similare având loc în toate lăcaşurile de cult creştine din oraş.

Centrul Timişoarei s-a umplut de oameni, sâmbătă seara, credincioşii adunându-se la slujba de Înviere de la Catedrala Mitropolitană. Biserica s-a umplut până la refuz. După ce au primit Lumina Sfântă, cei mai mulţi dintre timişoreni s-au îndreptat cu lumânările aprinse către case, în timp ce alţii au rămas la slujbă pentru a lua paşti.

Procesiuni similare au fost loc în toate lăcaşurile de cult din Timişoara şi judeţul Timiş, creştini de toate confesiunile sărbătorind Paştele concomitent, pentru a treia oară în ultimii cinci ani.

ÎPS Nicolae Corneanu, Mitropolitul Banatului, le-a transmis credincioşilor, în Pastorala de Sfintele Paşti din acest an să alunge din minte şi suflet întunericul răutăţii: „Cu aceste gânduri şi simţăminte vă îndemn pe toţi, <<să ne curăţim simţurile>>, să alungăm din mintea şi din sufletul nostru întunericul răutăţii, al egoismului şi al plăcerilor deşarte, pentru a deveni fii ai Luminii, să credem din tot sufletul şi din tot cugetul nostru în Hristos Domnul înviat din morţi, ca început al învierii noastre, pentru că, aşa cum scria un Sfânt Părinte al Bisericii, <<El este iertarea, El este Paştile nostru, Paştile mântuirii noastre, El este viaţa, învierea, lumina şi mântuirea noastră!>>”.

Articole pe aceeași temă:

Sa ne curatim simturile: Pastorala la Invierea Domnului a Mitropolitului Banatului, IPS Nicolae0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor