Hotii au atacat rezervele strategice de alimentare cu apa a Timisoarei!

De Delia S. Barbu
5Comentarii
Hotii au atacat rezervele de alimentare cu apa a orasului
Hotii au atacat rezervele de alimentare cu apa a orasului
Furt cu consecinţe grave la Aquatim. „Săptămâna aceasta s-au furat transformatoare electrice, cabluri, siguranţe, panouri electrice şi tablouri de comandă  din dotările forajelor Aquatim, de pe fronturile de captare Bazoşul Nou şi Bucovăţ”, anunţă reprezentanţii companiei.

Peste jumătate din forajele de apă care alimentează Timişoara au fost vizitate de hoţi. „Furturile de materiale şi echipamente au dus la scoaterea din funcţiune a forajelor. Apa potabilă furnizată de Aquatim SA în Municipiul Timişoara provine din două surse: 30% apă din subteran, de la cele două fronturi de captare menţionate mai sus, şi 70% apă de suprafaţă, din râul Bega. Din cauza acestor furturi, s-a redus cu aproape jumătate volumul apei captate din subteran care este distribuită populaţiei municipiului Timişoara! Este de menţionat că Aquatim asigură debitul necesar de apă potabilă pentru municipiului Timişoara, prin creşterea debitului de apă captat din râul Bega. Însă forajele reprezintă o rezervă strategică din punct de vedere al alimentării cu apă a municipiului”, precizează reprezentanţii Aquatim.

Aquatim SA a depus o sesizare la poliţie, prejudiciul estimat, adus societăţii, este de peste 130.000 de lei. La acesta se adaugă şi prejudiciul societăţii Enel datorat furtului transformatoarelor electrice care alimentau aceste foraje. Însă,  aceste furturi pun în pericol alimentarea cu apă potabilă, lucru care trebuie înţeles şi de cei care fură şi de centrele de colectare care primesc spre reciclare aceste materiale.

„Având în vedere amploarea şi gravitatea situaţiei, atenţionăm şi în acelaşi timp facem un apel către poliţie pentru întreprinderea unor acţiuni de stopare a furturilor şi de luare de măsuri pentru prinderea acestor hoţi. De asemenea facem apel şi către centrele de colectare pentru avertizarea poliţiei în cazuri de suspiciune de încercare de predare a unor materiale care ar putea proveni din aceste furturi.Un foraj de apă este bine exploatat dacă pomparea se face continuu şi la un debit cât mai constant. Variaţiile de debit, pornirile sau opririle pompelor duc la depuneri de nisip, şi, în timp la nisiparea forajului. De aceea, exploatarea unui foraj care este oprit un timp, va fi compromisă.  Un foraj oprit pentru o  vreme devine inutilizabil”, mai arată specialiştii Aquatim.

Pericol pe sosele! Peste 40 de capace de canal furate intr-o saptamana la Timisoara5Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor