Hotararea de Guvern pentru infiintarea Administratiei Canalului Navigabil Bega intra la vot saptamana viitoare

De Marcel Hoster
Reactualizat la:
19Comentarii
Hotararea de Guvern pentru infiintarea Administratiei Canalului Navigabil Bega intra la vot saptamana viitoare
© Tion: Hotararea de Guvern pentru infiintarea Administratiei Canalului Navigabil Bega intra la vot saptamana viitoare
Problema navigației canalului Bega și a proiectului european cu transportul public cu vaporașe ar urma să fie rezolvată, probabil, la ședința de Guvern de săptămâna viitoare, când se va aproba înființarea regiei autonome care se va ocupa de administrarea canalului, a spus Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor, la Timișoara. Conform oficialului, Primăria Timișoara nu ar fi făcut absolut niciun demers pentru rezolvarea situației până la jumătatea anului trecut.

Veste bună pentru proiectul Timișoarei pentru introducerea navigației pe canalul Bega. Așteptată a fi dezbătută și aprobată în ședința de guvern din această săptămână, Hotărârea prin care Ministerul Transporturilor urma să înființeze Regia Autonomă Administrarea Canalului Navigabil Bega, a declarat la Timișoara Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor. Decizia ar urma să rezolve problema pentru ca „cetățenii Timișoarei să nu plătească înapoi banii către Uniunea Europeană”, după cum a declarat oficialul.

Conform lui Deneș, greșeala blocării proiectului este exclusiv a Primăriei Timișoara care „a pus căruţa înaintea boilor”.

„În problema canalului Bega, Timișoara a accesat banii europeni pentru realizarea serviciilor de turism, agrement, cum vreți să spuneți. În program am citit, am aflat că au fost achiziționate și șapte vaporașe în valoare de 2 milioane euro, valoarea proiectului fiind în valoare de șase milioane. Problema este că la acest proiect, investiție, s-a pus căruța înaintea boilor. Etapele corecte ar fi fost ca investiția să se deruleze normal: ca să faci agrement trebuie înființată o Administrație Fluvială, nu s-a întâmplat, s-au cumpărat vaporașele fără Administrație. Exista pericolul ca în iunie 2018 banii să fie returnați de către Consiliul Local către UE. Acest lucru mi-a fost adus la cunoștință la finalul anului trecut. Am înțeles că cetățenii trebuiau să dea banii de fapt înapoi și am început să căutăm soluțiile, să rezolvăm noi pașii ce trebuiau făcuți de cei care au scris proiectul, adică să înființăm Administrația Fluvială. Acum suntem în situația în care a fost întocmit proiectul de hotărâre de guvern, acesta a fost făcut de Ministerul Transporturilor, noi am avizat deja, sunt câteva observații, săptămâna viitoare va intra în ședința de guvern. Prin această schimbare, va avea loc o completare a domeniului de activitate la Ministerul Transporturilor, în așa fel încât să poată face Administrația pe canalul Bega, așa încât să nu fie returnați banii. Proiectul nu a intrat în dezbatere în această săptămână pentru că a mai fost necesară rezolvarea unor observații ”, a declarat Ioan Deneș.

Tot ministrul Apelor și Pădurilor a făcut o declarație care, dacă se probează, ar arunca vina situației în care ne aflăm exclusiv asupra autorităților. Deneș a declarat că Primăria Timișoara nu a făcut absolut niciun demers pentru rezolvarea problemei Administrației Fluviale până la jumătatea anului trecut. Mai mult, a anunțat că ar exista și documente în acest sens.

„Primăria nu a făcut demersuri până anul trecut la Guvern, există documente scrise”, a încheiat Ioan Deneș.

Articole pe aceeași temă:

Guvernul Dăncilă nu pare mișcat de problema Timișoarei, care riscă să dea înapoi Uniunii Europene cele 6 milioane de euro folosite pentru reabilitarea malurilor Begăi, plimbările cu vaporașele în regim de transport public fiind o condiție în acest proiect. Miercuri a avut loc a doua ședință de guver...19Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor