Gropile de gunoi de la granita Timisoara – Giroc au fost vazute si de Politia Locala

De Roxana Deaconescu
11Comentarii
Gropile de gunoi de la granita Timisoara – Giroc au fost vazute si de Politia Locala
© foto: Cititor Tion.ro
Polițiștii locali din Timișoara au avut nevoie de jumătate de lună să răspundă la o sesizare cu privire la gropile de gunoi clandestine apărute la marginea orașului, înspre Giroc. Oamenii legii spun că au pândit zona pentru a vedea cine aruncă deșeuri pe str. Cehov și au dat și amenzi, dar nu au prins pe nimeni. Cei care locuiesc în zonă spun că nu se face nimic.

După ce cititorii noștri s-au plâns de apariția rampelor clandestine de gunoaie la marginea orașului, am luat legătura cu Poliția Locală Timișoara, dar și cu reprezentanții Primăriei Giroc.

Primarul Ionel Toma ne spunea că montează camere video pentru a-i prinde pe cei ce aruncă gunoaie.

Am sesizat Poliția Locală Timișoara încă din 13 martie, dar oamenii legii au avut nevoie de două săptămâni pentru a ne spune cum se prezintă situația, din punctul lor de vedere.

„Urmare a sesizării dumneavoastră, înregistrată la Direcția Poliției Locale Timișoara, cu nr. 1499 din data de 13.03.2018, cu privire la existența unui deponeu clandestin de deșeuri în zona unității militare, în capătul str. A.P. Cehov, vă comunicăm următoarele: În urma verificărilor efectuate de către polițiștii locali din cadrul Serviciului Protecția Mediului, în data de 13.03.2018, pe str. A.P Cehov din Timișoara, la limita administrativ – teritorială a Municipiului Timișoara cu localitatea Giroc, s-a constatat existența unui deponeu clandestin de deșeuri urbane, pe terenul viran care se află pe raza localității Giroc”, ne transmiteau reprezentanții Poliției Locale Timișoara în 28 martie.

Ei spun că au trimis încă din 16 martie o adresă către Primăria Giroc, iar în perioada 15-22 martie, agenții locali de la Serviciul Protecția Mediului au verificat toate străzile din zonă, pentru a vedea de unde vin gunoaiele. Au luat la puricat chiar și punctele de lucru de pe Cehov, care au ca obiect de activitate întreținerea și repararea mașinilor, precum și blocurile din zonă, pentru a vedea dacă se face colectare selectivă conform legii.

„În urma controalelor s-au aplicat trei sancțiuni contravenționale, din care o sancțiune a fost aplicată la un service auto pentru nerespectarea sistemului dual de colectare a deșeurilor rezultate din activitate, o sancțiune pe str. A.P. Cehov, unde a fost identificat un imobil ai cărui locatari nu au încheiat contract de prestări servicii cu operatorul public de salubrizare și o sancțiune pe strada Prutul, unde un cetățean a depozitat materiale din construcții pe domeniul public fără aprobare și plata taxelor aferente”, mai explică oficialii Poliției Locale.

În aceeași zi în care agenții locali ne-au informat cu privire la măsurile luate, cititorul Tion.ro ne-a trimis noi imagini cu situația de pe str. Cehov.

„Revin cu imagini noi și mai multe gunoaie la granița dintre Giroc și Timișoara. Se pare că service-urile auto iau ofensivă! Nimeni nu ia măsuri! Pe str. Cehov și pe Muncitorilor zac mașini dezmembrate care se repară pe stradă. Iar resturile ajung aici… în natură! Poate în 2021 vom deveni capitala europeană a nesimțirii”, ne-a scris timișoreanul revoltat.

Oamenii legii spun că vor sta cu ochii în continuare pe zona de la marginea orașului, pentru a „descuraja fenomenul de abandon al deșeurilor pe domeniul public și în locuri nepermise”.11Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor