Greu cu cultura! Liber la finanțări pentru proiecte culturale și de tineret, pe 2019

De Roxana Deaconescu
3Comentarii
Greu cu cultura! Liber la finanțări pentru proiecte culturale și de tineret, pe 2019
© foto: arhivă
Micii organizatori de evenimente nu mai sunt atât de importanți pentru Primăria Timișoara, care aproape că a înjumătățit bugetul pentru finanțările nerambursabile de proiecte culturale și de tineret. Oricum, competiția are loc mult prea târziu.

Primăria Timișoara lansează abia la sfârșit de iunie competiția pentru Programul anual al finanțărilor nerambursabile pentru activități nonprofit de cultură și tineret, cu toate că are bugetul adoptat de la începutul lunii mai. Pune la bătaie nici 2 milioane de lei, deși anul trecut a înaintat 3,5 milioane de lei, iar în cele din urmă s-au împărțit doar 2,5 milioane de lei. Pentru proiectele culturale se împart 1,5 milioane de lei, iar pentru cele de tineret doar 300.000 de lei.

„Procedura aplicată pentru atribuirea contractelor de finanțare nerambursabilă a proiectelor din domeniile de mai sus, având în vedere că în anii anteriori au fost proiecte care s-au desfășurat în prima parte a anului și nu au putut fi finanțate și pentru a accelera procedura de obținere a finanțărilor nerambursabile, este conform art.20 alin 2 din Legea nr. 350/2005 și a Regulamentului privind regimul finanțărilor nerambursabile alocate de la bugetul local pentru activități nonprofit culturale și de tineret de interes local conform HCL 40-29.07.2016”, anunță oficialii PMT.

Proiectele se pot depune până în 8 iulie 2019, la ora 14. Atenție! Nicio finanțare nerambursabilă nu poate depăși 70% din bugetul total al proiectului. Organizatorii trebuie să aibă o contribuție de minimum 30% din valoarea totală a proiectului, din care minimum 10% trebuie să reprezinte contribuția proprie, diferența de 20% putând fi acoperită din alte surse atrase.

Fiecare proiect depus trebuie să se desfășoare până în 31 decembrie. Micii organizatori sunt așteptați cu dosarele la sediul Casei de Cultură a Municipiului Timișoara, până în 8 iulie, la ora 14, pe str. Miron Costin nr. 2. Trebuie să se menționeze pe plic „pentru Comisia de Cultură” sau „pentru Comisia de Tineret” și să existe și un exemplar în format electronic pe CD/DVD/stick, transmit reprezentanții PMT.

Evaluarea și selecția proiectelor în vederea obținerii finanțării nerambursabile se vor face de către Comisia de cultură și Comisia de tineret, ambele constituite prin dispoziția primarului în perioada 9 iulie – 19 iulie.

Informații suplimentare se pot obține de la secretariatul Casei de cultură.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor