Gradul de absorbtie al fondurilor europene a crescut de zece ori in 2015

De Marcel Hoster
3Comentarii
Gradul de absorbtie al fondurilor europene a crescut de zece ori in 2015
Preluarea de către Agențiile pentru Dezvoltare Regională a implementării Programului Operațional Sectorial „Creșterea Competitivității Economice” (POSCCE) a dus la creşterea de zece ori a gradului de absorbţie a fondurilor europene. În ceea ce priveşte ADR Vest, din cele 257 de proiecte implementate, un număr de 246 au fost deja finalizate, iar 11 sunt în curs de implemenare.


În momentul preluării POSCCE de către Agențiile pentru Dezvoltare Regională (martie 2013) nivelul absorbției fondurilor europene era de 6,77%, ajungând la 64% în luna noiembrie a anului 2015 și crescând astfel de aproximativ 10 ori. La nivel național, este estimat că gradul de absorbție va ajunge la 76% până la finalul implementării POSCCE.

ADR Vest a gestionat un număr total de 257 de proiecte cu o valoare de 49,31 milioane euro, 246 dintre acestea fiind finalizate în acest moment, iar 11 dintre ele aflându-se, încă, în perioada de implementare.

Prin intermediul acestor proiecte au fost achiziționate utilaje/echipamente moderne și performante, au fost construite sau modernizate spații de producție, au fost implementate standarde ISO și au fost realizate planuri, studii și strategii. Organizațiile din Regiunea Vest care au obținut finanțare nerambursabilă prin POSCCE – organizații neguvernamentale, microîntreprinderi și întreprinderi mici și mijlocii – activează în domenii ce vizează fabricarea mobilei, fabricarea încălțămintei, fabricarea hârtiei/cartonului/ambalajelor, fabricarea produselor din beton, fabricarea articolelor din plastic, fabricarea mașinilor și utilajelor, fabricarea ansamblurilor electronice, lucrări de construcții utilitare/drumuri/autostrăzi, lucrări de instalații, extracția pietrei/nisipului/pietrișului sau operațiuni de mecanică sau în alte sectoare și domenii eligibile.3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor