Gorghiu: Peste 100 de ani PSD va sarbatori Centenarul legilor justitiei, caci al Unirii nu e o prioritate azi!

Gorghiu: Peste 100 de ani PSD va sarbatori Centenarul legilor justitiei, caci al Unirii nu e o prioritate azi!
© foto: arhiva
Senatorul PNL de Timiș Alina Gorghiu avertizează că PSD se concentrează din nou pe modificarea legilor justiției, ignorând total alte domenii prioritare pentru țară, cum ar fi modernizarea spitalelor, absorbția fondurilor europene sau Centenarul Marii Uniri.

Gorghiu a postat, luni, pe Facebook, un text prin care atrage atenția că PSD are din nou ca prioritate modificarea legilor justiției.

„Peste 100 de ani PSD va sărbători Centenarul legilor justiției, căci al Unirii nu e o prioritate azi! Orice dezbatere, orice discuție în această țară despre principii, proiecte sau valori, despre lipsa autostrăzilor, achiziții ilegale, spitale infecte sau absorbție lamentabilă a fondurilor europene, este sistată de obsesia pe care PSD o are cu privire la Justiție. Cu o zi înainte de Centenarul Unirii cu Basarabia, PSD are cu totul alte priorități: votarea legilor justiției în Senat, camera decizională. Ăsta e apogeul imaginației PSD în materie de procedură parlamentară: cele 3 legi de mare importanță să treacă într-o singură zi prin comisie și prin votul final. Trebuie să recunoaștem că e un mare efort sa fii atât de sfidător cu opoziția”, atenționează Alina Gorghiu.

Senatorul de Timiș susține, însă, că modificările aduse acum de PSD vor fi, cel mai probabil, contestate de PNL la Curtea Constituțională.

„Sunt de acord că e nevoie de o îmbunătățire a legislației care reglementează sistemul judiciar. Dar, ce valoare vor mai avea lozincile pe care le vom auzi mâine de la tribuna Parlamentului, de la liderii PSD, despre consens, despre unire, despre proiecte mari generate de clasa politică, după ce în pofida tuturor vocilor specialiștilor, opoziției, magistraților, oficialilor europeni, ei merg înainte cu niște proiecte de lege pe care, cel mai probabil, PNL le va ataca la CCR”, a mai afirmat Alina Gorghiu.

Ea nu poate să nu sesizeze ironia situației: că în ajunul Centenarului Marii Uniri PSD încearcă din nou să divizeze societatea românească.

„De fapt, după ce anul 2017 a stat sub semnul luptei împotriva justiției care a concentrat toată atenția lui Liviu Dragnea, în timp ce economia a fost lăsată pe drumuri, nu putem nici măcar să ne mai facem iluzii că anul acesta va fi alt fel. PSD ține morțiș să își pună amprenta asupra istoriei, dar nu în sens pozitiv și ignoră Centenarul, divizând societatea românească chiar în zilele premergătoare marilor evenimente”, a concluzionat Gorghiu.

(994599)
Regulament de plasare a anunturilor