Gorghiu despre decizia lui Iohannis de a nu o revoca pe Kovesi: Presedintele a asezat pe fiecare la locul lui

Gorghiu despre decizia lui Iohannis de a nu o revoca pe Kovesi: Presedintele a asezat pe fiecare la locul lui
© Tion: Gorghiu despre decizia lui Iohannis de a nu o revoca pe Kovesi: Președintele a așezat pe fiecare la locul lui
Senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, salută decizia președintelui României Klaus Iohannis de a nu o revoca pe Laura Codruța Kovesi de la șefia DNA și susține că acesta este cel mai bun moment ca PSD și Guvernul să înceteze să se mai amestece între magistrați.

Vă reamintim că, președintele Klaus Iohannis a refuzat, luni, să dea curs cererii de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, anunţând că motivele invocate de ministrul Justiţiei nu au fost de natură să îl convingă.

Senatorul PNL de Timiș, Alina Gorghiu, susține că președintele a intervenit la momentul potrivit.

„Ce e surprinzător în decizia de astăzi (luni – n.r.)? Aș fi fost surprinsă dacă deznodământul pentru criza artificial creată în interiorul sistemului judiciar ar fi fost altul. Președintele României a intervenit la momentul potrivit și a așezat pe fiecare la locul lui, în chestiunea propunerii ministrului Tudorel Toader de revocare a procurorului – șef al DNA.

Era mai bine ca România nici să nu fi ajuns în această situație de incertitudine, dar cred că acum această decizie a președintelui are în ea toate premisele pentru a readuce stabilitatea în sistemul judiciar și pentru a arăta că putem trece peste orice impas folosind numai și numai mecanismele statului de drept”, a scris Gorghiu pe pagina ei de Facebook.

În opinia ei, acesta este cel mai bun moment ca PSD și Guvernul să înceteze să se mai amestece în treburile justiției.

„Acum este momentul să se oprească definitiv această încercare a Guvernului de a se amesteca între magistrați. Nu este bine ca politicienii să mai intervină asupra acestui subiect pe viitor. Majoritatea parlamentară actuală nu ar fi trebuit să se mai dea în spectacol printr-o sesizare la CCR ci ar fi trebuit să explice (și să răspundă politic!) cum și de ce sună așa de dur Raportul GRECO care se referă și la asaltul asupra DNA, nu doar la cel asupra legilor justiției și codurilor.

Din păcate, se pare că înțelepciunea a lipsit din nou în tabăra PSD-ALDE. Sesizarea CCR de care se vorbește acum este doar o improvizație politică și o aberație juridică al cărei singur efect va fi prelungirea crizei”, a mai spus Gorghiu.

Senatorul de Timiș crede că liderii PSD și ALDE ar trebui să se îngrijească de alte domenii prioritare pentru societate, cum ar fi criza din spitale sau lipsa infrastructurii rutiere și să lase justiția.

„Și mai fac încă un apel la liderii PSD – ALDE și la doamna «20 20»: să lase obsesia pentru justiție și să se ocupe și de criza din salarizare, de situația din spitale care e tot mai rea, de lipsa medicamentelor, de sistemul de pensii, de investiții, de autostrăzi, pe scurt de ceea ce așteaptă românii de la cei care conduc țara.

Toate anchetele care se desfășoară privitor la abuzurile unor procurori trebuie să continue. Cred și sper că de acum înainte parchetele din Romania vor arăta că au căpătat anticorpi față de orice formă de abuz în urma acestei crize a sistemului de justiție”, a mai scris Gorghiu.

În concluzie, senatorul PNL de Timiș spune că magistrații sunt cei care ar trebui să se ocupe de problemele din sistem.

„Și, ca regulă generală!, magistrații sunt singurii care trebuie să se ocupe de problemele sistemului. De aceea am așteptări și mai mari de la Inspecția Judiciară și de la CSM. Prima, să arate că este independentă și să fie mai prezentă decât până acum în tot ce înseamnă a face curățenie în sistem. Iar CSM trebuie să arate că este un garant al independenței justiției și că este departe de orice joc politic”, a concluzionat Gorghiu.

(994599)
Regulament de plasare a anunturilor