Fuziunea Universitatii din Resita cu Universitatea Politehnica Timisoara, contestata de „Conducerea academica” a carasenilor

De Marcel Hoster
2Comentarii
Fuziunea Universitatii din Resita cu Universitatea Politehnica Timisoara, contestata de „Conducerea academica” a carasenilor
© Foto: arhivă
După ce Universitatea Politehnica Timişoara şi-a exprimat disponibilitatea de a prelua Universitatea din Reşiţa, emiţând în acest sens o hotărâre aprobată de Consiliul de Administraţie şi, ulterior, de Senat, un comunicat emis de „Comunitatea Academică” din cadrul instituţiei cărăşene anunţă că este surprinsă de interesul manifestat la nivelul comunității academice timișorene şi că solicitarea depusă de o facultate din cadrul acestei instituţii nu este emisă de o entitate reprezentativă şi cu putere de decizie.

La jumătate de zi de la anunţul oficial prin care Universitatea Politehnica Timişoara îşi arăta disponibilitatea să preia prin fuziune Universitatea “Eftimie Murgu” din Reşiţa, un comunicat a fost trimis de pe adresa de mail a prorectorului instituţiei cărăşene, Cristian Chioncel, prin care “Conducerea academică a Universității «Eftimie Murgu» din Reșița, luând la cunoștință cele expuse în mediul on-line, precum și în prevederile Hotărârii Senatului Universității Politehnica din Timișoara, respectiv HS nr. 74/29.03.2018, conform căreia s-a expus acordul de «fuzionare prin absorbție a întregii Universități «Eftimie Murgu» din Reșița cu Universitatea Politehnica Timișoara», își exprimă surprinderea față de interesul manifestat la nivelul comunității academice timișorene”.

Acelaşi comunicat emis de “Conducerea Academică” mai precizează că instituţia de învăţământ superior nu ar fi realizat nicio cerere oficială în vederea unei fuziuni şi că aceasta ar fi emisă de o “unitate funcţională din cadrul UEMR” care nu ar avea atribuţii de reprezentare.

“Subliniem faptul că, la nivel instituțional, nu s-a întreprins niciun demers în vederea unei eventuale fuziuni, iar prin HS UPT nr. 74/29.03.2018 s-a luat act de un document emis de o unitate funcțională din cadrul UEMR, ce nu are atribuții de reprezentare și încheiere a actelor prin care iau naștere raporturi juridice generatoare de drepturi și obligații”, se mai spune în comunicat.

Precizăm că anunţul transmis pe adresa redacţiei poartă antetul universităţii şi este semnat de “Conducerea UEMR”, fără a fi precizată o anumită persoană sau o semnătură.

Deocamdată, reprezentanţii Universităţii Politehnica Timişoara nu au reacţionat la acest comunicat, dar o poziţie oficială este aşteptată cel mai probabil luni, atunci hotărârea Senatului UPT va ajunge la universitatea reşiţeană.

Articole pe aceeaşi temă

Refuzata de Universitatea de Vest, cea din Resita va fi preluata de Universitatea Politehnica Timisoara2Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor