Francezul Amaury du Closel dirijeaza in concertul Filarmonicii Banatul lucrari de Mozart si Mahler

De S.P.D.
Francezul Amaury du Closel dirijeaza in concertul Filarmonicii Banatul lucrari de Mozart si Mahler
© TION - Francezul Amaury du Closel dirijeaza in concertul Filarmonicii Banatul lucrari de Mozart si Mahler
Concertul acestei săptămâni la Filarmonica Banatul va fi dirijat de francezul Amaury du Closel și va propune ”un program senin, deschis, plin de farmec. Este vorba de un strălucitor concert de vioară compus de Wolfgang Amadeus Mozart şi o simfonie de excepţie, creaţie a lui Gustav Mahler”, anunță concert-maestrul Mircea Tătaru.


Evenimentul se desfășoară vineri, 28 noiembrie 2014, de la ora 19, în sala Capitol, și îl readuce la Timișoara, în postură de solist, pe violonistul Florin Paul, artist român cu o excepțională carieră internațională, stabilit în Germania.

„Concertul pentru vioară şi orchestră nr.5 (…) este un punct culminant atins de Mozart în acest gen muzical, noutăţile şi adaptarea curajoasă a formei la conţinut fac ca acest concert să pară a aparţine secolului ce urma. Atunci, în 1777, geniul muzicii avea doar 20 de ani”, subliniază concert-maestrul.

În partea secundă, orchestra timișoreană va interpreta Simfonia a IV-a în Sol major de G. Mahler, „o lucrare aflată sub un cer fără nori. O noutate absolută este introducerea în scherzo a unei viori solo acordată cu un ton mai sus. Primul violonist al orchestrei trebuie, astfel, să cânte alternativ solo-uri pe două viori cu acordaj diferit. Rolul viorii cu acordaj special este de a da acestei părţi o atmosferă de umor sarcastic. Este o voioşie stranie, o ţesătură sticloasă formată dintr-un păienjeniş de linii în permanentă prefacere”, mai dezvăluie Mircea Tătar.

În partea a IV-a a simfoniei, pentru cântecul „Das himmlische leben”, solistă va fi soprana Nicoleta Colceiar.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !