Forumistii din domeniul infrastructurii s-au organizat in cadrul unei asociatii

De M. Hoster
3Comentarii
Forumistii din domeniul infrastructurii s-au organizat in cadrul unei asociatii
© TION: Forumistii din domeniul infrastructurii s-au organizat in cadrul unei asociatii
Forumiştii interesaţi de infrastructura românească se organizează. Cea mai mare comunitate online a pasionaţilor de infrastructură a înfiinţat prima asociaţie de profil din România. Formată exclusiv din membri ai forumului peundemerg.ro, Asociaţia Pro Infrastructură este o organizaţie non-guvernamentală, independentă şi apolitică, ce îşi propune să monitorizeze proiectele de infrastructură, să mediatizeze şi să promoveze dezvoltarea unei infrastructuri moderne în ţară.


După ce ani de zile au stat ca un ghimpe în spatele autorităţilor, presând oficialii cu cereri care mai de care mai interesante, după ce au supravegheat îndeaproape şantierele lucrărilor în ciuda opoziţiei firmelor implicate, iată că membrii celei mai importane comunităţi de forumişti din domeniul infrastructurii au decis să se organizeze şi oficial în cadrul unei asociaţii.

Pro Infrastructură este prima asociaţie pentru promovarea infrastructurii din România şi a fost înfiinţată de membrii forumurilor de profil. Prin miile de mesaje şi solicitări de informaţii, membrii acestei comunităţi au reuşit să rupă bariera din domeniul accesării informaţiilor din domeniu, contribuind de multe ori la buna desfăşurare a investiţiilor de infrastructură.

Asociaţia Pro Infrastructură îşi propune să reprezinte activ interesele societăţii civile în relaţia cu autorităţile, pentru ca dezvoltarea infrastructurii României să se facă într-un mod echitabil, durabil şi sustenabil, în conformitate cu legislaţia şi regulamentele în vigoare la nivel naţional şi european. Organizaţia a luat fiinţă în jurul forumului de specialitate peundemerg.ro, care a adunat peste 1.100 de membri din ţară şi străinătate, cetăţeni activi care se informează zilnic, dezbat şi acţionează pentru promovarea infrastructurii din ţara noastră. În cei aproape cinci ani de existenţă ai forumului, utilizatorii au publicat peste 71.000 de mesaje, zeci de mii de fotografii de pe şantierele deschise în ţară, precum şi sute de videoclipuri.

În ultimii ani, membrii comunităţii au făcut zeci de solicitări de informaţii şi interpelări către CNADNR, CFR, Ministerul Transporturilor şi alte autorităţi din domeniu, pentru ca opinia publică să fie informată corect cu privire la proiectele de infrastructură din România. De asemenea, comunitatea a adus o contribuţie importantă la dezbaterea privind Master Planul de Transport al României, reuşind să readucă autostrada Sibiu-Piteşti pe primul loc în lista de priorităţi.

Comunitatea pasionaţilor de infrastructură s-a făcut remarcată publicului larg şi prin realizarea filmărilor din avion ale şantierelor de autostradă care au fost intens mediatizate. Filmările au fost plătite cu banii strânşi din donaţiile membrilor forumului. Iniţiativa a pornit după ce autorităţile au decis să întrerupă filmările făcute din bani publici, prin care erau monitorizate şantierele de autostrăzi şi care arătau stadiul lucrărilor efectuate. Primele filmări au fost realizate în 2012, iar de atunci forumiştii au efectuat 7 campanii de strângere de fonduri şi nu mai puţin de 35 de zboruri pentru filmarea şantierelor de autostradă deschise în ţară. De multe ori, chiar cei de la Ministerul Transporturilor au folosit aceste filmări pentru a putea vedea care este concret stadiul unor lucrări pe teren şi pentru a avea „discuţii” cu firmele care nu îşi făceau datoria.

Informaţii suplimentare despre noua asociaţie se pot găsi pe adresa de internet www.proinfrastructura.ro sau pe Facebook.com/proinfrastructura.

 3Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor