Fizica si Matematica de la Universitatea de Vest Timisoara, clasate pe locuri fruntase intr-un top international

De M. Hoster
Fizica si Matematica de la Universitatea de Vest Timisoara, clasate pe locuri fruntase intr-un top international
© TION: Fizica si Matematica de la Universitatea de Vest Timisoara, clasate pe locuri fruntase intr-un top international
Disciplinele de Fizică şi Matematică din cadrul Universităţii de Vest din Timișoara au primit recunoaştere internaţională prin obţinerea unor locuri de top din partea University Ranking by Academic Performance, topul internațional al universităților după performanța academică. Universitatea de Vest a primit locul cinci în clasamentul general.


Domeniile Fizică și Matematică au obținut poziții de top la nivel național și internațional. În cadrul clasificării menționate, la nivelul României, Universitatea de Vest din Timișoara se află pe locul 2 la fizică, iar în cazul matematicii, s-a clasat pe locul 5. La nivel internațional, pozițiile ocupate sunt 510, respectiv 630.

În topul menţionat, din care fac parte 18 universități din România, sunt prezente toate cele 5 universități din consorțiul Universitaria, Universitatea București – poziția 2, Universitatea Babeș Bolyai – poziția 3, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași – poziția 4, Universitatea de Vest din Timișoara – poziția 5 și Academia de Studii Economice din București – poziția 15.

Clasamentul a luat în considerare numărul de lucrări publicate și indexate în Web of Science, criteriu după care se măsoară cantitatea și dinamica activității de cercetare dintr-o universitate. S-a ținut cont, de asemenea, de numărul citărilor indexate și impactul publicațiilor asupra altor cercetători. Colaborarea internațională a specialiștilor UVT a avut un aport important în metodologia clasificării, întrucât denotă acceptarea globală de care se bucură Universitatea.

„Recunoașterea la nivel internațional ne poziționează într-un cerc restrâns al universităților care produc valoare în comunitate. Cercetarea ne aduce vizibilitate și ne pune în directă colaborarea cu cele mai bune institute de profil din lume, iar studenții sunt beneficiari direcți ai creșterii competitivității internaționale. De asemenea, financiar, cercetarea aduce comunității sume considerabile prin care ne dezvoltăm în continuare“, a declarat Marilen Pirtea, rectorul UVT.

Aceasta este cea mai recentă clasare la nivel internațional a UVT, în ultimii ani instituția fiind prezentă în numeroase clasamente.

 0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor