Finantele trimit contribuabilii in mediul online. Spatiul Privat Virtual e accesibil de acasa si e bun la toate

De Marcel Hoster
Finantele trimit contribuabilii in mediul online. Spatiul Privat Virtual e accesibil de acasa si e bun la toate
© foto: arhiva
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală încearcă să convingă contribuabilii să se transfere în mediul online pentru a intra în legătură cu instituţia. Reprezentanţii instituţiei promovează intens Spaţiul Privat Virtual, interfaţa de accesare a sistemului, spun că are nenumărate avantaje, dar nu vorbesc şi despre momentele când sistemul e blocat sau cade.

Aveţi de rezolvat treburi cu Finanţele, intraţi pe internet. Aceasta este ideea promovată intensiv de ANAF, instituţia vrea să scape de legătura fizică cu contribuabilii, de cozile de la ghişee şi de discuţiile interminabile cu diferiţi funcţionari din aparatul fiscal.

Conform ANAF, sistemul oferă contribuabililor servicii electronice care sunt disponibile 24h/24h, sunt uşor de accesat şi nu implică deplasarea la sediul administraţiei fiscale sau la oficiul poştal, respectiv. Spaţiul privat virtual (SPV) oferă contribuabililor persoane fizice şi persoane juridice toate facilităţile comunicării electronice a actelor administrative fiscale emise în formă electronică, precum şi a altor informaţii şi înscrisuri în legătură cu situaţia financiară sau fiscală proprie a acestora.

Accesarea serviciului “Spaţiul privat virtual” se face de pe pagina principală a site-ului ANAF, la secţiunea ‘’Servicii Online-Serviciul înregistrare/înrolare persoane fizice şi juridice Spaţiul Privat Virtual’’.

Depunere declaraţii on-line este un serviciu disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro, care poate fi accesat prin utilizarea unui certificat digital calificat, cu menţiunea că certificatul poate fi folosit pentru transmiterea mai multor declaraţii. Formularele electronice pot fi descărcate de pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Servicii on-line/Declaraţii electronice/Descărcare declaratii.

Asistenţă prin e-mail este un serviciu prin care contribuabilii pot obţine informaţii cu caracter general în legătură cu modul în care trebuie să procedeze pentru a beneficia de un drept fiscal sau pentru a se conforma unei obligaţii fiscale. Serviciul este disponibil accesând secţiunea ‘’Formular de contact‘’ de pe pagina principală a site-ului ANAF, www.anaf.ro.

De asemenea, sistemul oferă Buletinul informativ fiscal, care cuprinde informaţii cu privire la actele normative cu incidenţă în materie fiscală care au fost publicate în Monitorul Oficial al României în săptămâna anterioară. Acest serviciu este disponibil pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/Legislaţie /Noutăţi legislative.

Ghiduri curente, care au scopul de a facilita îndeplinirea obligaţiilor fiscale declarative şi de plată ale contribuabililor, sunt orientate pe grupuri ţintă fiind disponibile pe site-ul www.anaf.ro, secţiunea Asistenţă contribuabili/ Legislaţie/Ghiduri curente.

Grijulii, cei de la Finanţe se gândesc şi la contribuabilii care nu au un calculator. ANAF pune la dispoziţia contribuabililor în mod gratuit, la sediile administraţiilor judeţene a finanţelor publice, într-un spaţiu special amenajat, un calculator conectat la Internet, în scopul accesării tuturor serviciilor puse la dispoziţie de către instituție, asigurând totodată şi îndrumarea corespunzătoare în utilizarea serviciilor la distanţă.0Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !


Regulament de plasare a anunturilor