Evenimente de Ziua Drepturilor Omului la Timișoara, organizate de reprezentanții comunității LGBT

De Adrian Panduru
6Comentarii
Evenimente de Ziua Drepturilor Omului la Timișoara, organizate de reprezentanții comunității LGBT
© Tion: Evenimente de Ziua Drepturilor Omului la Timișoara, organizate de reprezentanții comunității LGBT
Organizații care reprezintă comunitatea LGBT (lesbiene, gay, bisexuali și persoane transgender) organizează la Timișoara o serie de evenimente de Ziua Drepturilor Omului, pe durata a trei zile.

În perioada 8-10 decembrie, în urbea de pe Bega se vor întâlni grupuri și organizații ale societății civile din București, Timișoara și Cluj pentru a participa la evenimente diverse, printre care un workshop privind prioritățile comunității LGBT, o proiecție de film, o discuție despre activismul LGBT, lansarea arhivei queer Adrian Newell Păun, un eveniment de networking dedicat comunității LGBT, un tur ghidat prin spațiile necunoscute ale Timișoarei și un târg al inițiativelor LGBT din toată țara.

Pe 10 decembrie, de la ora 18, va avea loc Conferința „Drepturile LGBT sunt drepturi ale omului” la Facultatea de Arte și Design, cu participarea lui Arthur den Hartog, adjunct al Şefului de Misiune al Regatului Țărilor de Jos la București și Alexandra Mercescu, asistent de cercetare la Facultatea de Drept a Universității de Vest din Timișoara și avocat în Baroul Timiș.

„Anul 2018 a fost unul plin de provocări pentru România, în contextul referendumului de modificare a definiției familiei în Constituție, care a dus la accentuarea discursului de ură față de comunitatea LGBT care se confruntă (încă) cu numeroase probleme care nu sunt adresate de stat. Organizarea la Timișoara a Zilei Drepturilor Omului dorește să atragă atenția și asupra importanței respectării drepturilor minorităților, în special a comunității LGBT, care are nevoie de reprezentare atât în parlament, cât și în societate. Teme ca legalizarea parteneriatului civil, îmbunătățirea situației comunității transgender, rezolvarea problemei HIV/SIDA, rămân teme prioritare pentru comunitatea noastră. În acest sens, și în contextul mai larg al Timișoara 2021 – Capitală Culturală Europeană, considerăm că este extrem de important ca Timișoara să fie un exemplu de bune practici privind raportarea la minorități, asigurarea unui mediu sigur pentru comunitatea LGBT și buna reprezentare a tuturor grupurilor care conviețuiesc în orașul de pe Bega”, transmit organizatorii.

Evenimentul este organizat de Asociația MozaiQ, Asociația Identity.Education și eQuiVox Timișoara, cu sprijin din partea Ambasadei Regatului Țărilor de Jos la București. Parteneri: OSUT – Organizația Studenților din Universitatea de Vest Timișoara, PRIDE România, Queer Sisterhood Cluj, Gender Talk, Glia Queer.

Ziua Drepturilor Omului este sărbătorită în fiecare an pe 10 decembrie, pentru a marca semnarea, la 1948, a Declarației Universale a Drepturilor Omului, document fundamental pentru regimul internațional al drepturilor omului, aflat la baza Organizației Națiunilor Unite.6Comentarii

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor