Evaluare Nationala 2017: Peste 4.000 de elevi din Timis asteapta rezultatele

De Adrian Panduru
1Comentariu
Evaluare Nationala 2017: Peste 4.000 de elevi din Timis asteapta rezultatele
Elevii de clasa a șaptea au susținut în această săptămână unul dintre cele mai importante examene din viața lor. După ce au trecut prin probele Evaluării Naționale, peste 4.000 de elevi din Timiș așteaptă luni, 26 iunie, afișarea rezultatelor.

După ce luni, 19 iunie, a avut loc primul examen al Evaluării Naționale -proba scrisă la Limba și Literatura Română, miercuri, 21 iunie, elevii de clasa a șaptea au susținut cea de-a doua probă – examenul scris la Matematică. Joi, 22 iunie, a avut loc proba de Limba și Literatura Maternă.

În Timiș, 4.308 candidați s-au înscris la Evaluarea Națională și au dat examenul în 54 de centre de examen.

La prima probă, niciun elev din Timiș nu a fost eliminat, în schimb au absentat 72 de copii. Nici a doua probă nu a fost una cu „eliminări”. La examenul la Matematică au absentat 80 de elevi din Timiș.

Proba de Limba Română li s-a părut ușoară elevilor din Timiș.
La primul subiect elevii au primit sarcina de a încadra în genul liric poezia „Ploaia”. Subiectul doi le-a cerut elevilor să scrie o compunere care să aibă ca subiect atmosfera la o competiție sportivă. Elevii care au ieșit de la examen au spus că partea de gramatică nu le-a pus probleme, iar proba în ansamblu a fost mai ușoară decât la simulare.

La Matematică, lucrurile s-au mai „complicat”. Unii elevi au spus că le-a fost greu la această probă, iar alții au calificat-o de un nivel ușor spre mediu.

La subiectul I, elevii au avut de făcut câteva calcule, iar la subiectul doi au avut de desenat un cub și de rezolvat o problemă care implică fracții. La subiectul trei au avut două probleme, cu câte trei cerințe, una implica un dreptunghi, alta un cilindru.

„A fost ușor. La subiectul trei au fost subiecte puțin mai grele, dar a fost bine în general. La subiectul trei a picat un cilindru, a fost un sinus și nu prea am știut. La subiectul 1 a fost ușor, câteva calcule ușoare, un exemplu: 20-20:2. La subiectul doi, primul punct a fost să desenăm un cub, iar la cel de-al doilea – o problemă ușoară, cu niște fracții. La subiectul trei au fost două probleme: una cu un dreptunghi și una cu un cilindru. Au fost trei cerințe la fiecare. Sper să iau un 8-8,50”, a spus un elev care a ieșit de la Evaluare de la Liceul Pedagogic din Timișoara.

Rezultatele vor fi afișate luni, 26 iunie, până la ora 16,00, la fiecare centru de examen și online. Contestațiile se pot depune în aceeași zi, în intervalul orar 16-20, la centrul de examen unde elevii au susținut proba. Rezultatele finale se vor afișa în 30 iunie. Ministerul Educației a dedicat un portal acestui examen, în 2017: http://evaluare.edu.ro/.

 1Comentariu

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

inca 1000 caractere ramase

Citiți principiile noastre de moderare aici !

versiunea HTML a comentariilor

Regulament de plasare a anunturilor